Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, dinsdag 12 oktober 2010


- Persbericht -

Haags debat aan de gracht
Kunst een linkse hobby?

Het kabinet in oprichting wil flink bezuinigingen op subsidies voor kunstinstellingen. De kunstinstellingen zijn verzadigd geraakt, weten zelf niet hoe inkomsten te vergaren en zijn een subsidiepot voor de linkse elite, betogen voorstanders. De schade van de bezuinigingen zal zeer groot zijn, terwijl het op de begroting slechts een schijntje oplevert, vinden tegenstanders. Wat is het minimum aan kunst wat een samenleving nodig heeft? Op maandag 18 oktober in de Rode Hoed: Kunst een linkse hobby? Gespreksleiding Joyce Roodnat.

De discussie over kunst is verworden tot een debat over de kosten en opbrengsten. Wat is de intrinsieke waarde van kunst voor de samenleving? Hoeveel kan er bezuinigd worden als het aanbod gaat verschralen?

Amsterdams wethouder Kunst en Cultuur en Economie Carolien Gehrels (PvdA) en directeur van het Gemeentemuseum Den Haag Benno Tempel over het nut van bezuinigingen, de gevolgen en de waarde van kunst. Met verschillende vertegenwoordigers van kunst- en cultuurinstellingen en een column van schrijver en columnist Bas Heijne. Gespreksleiding: Joyce Roodnat, redacteur NRC Handelsblad.

De debatreeks `Haags debat aan de gracht` is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media. Organisatie NRC Handelsblad en de Rode Hoed. Datum: maandag 18 oktober 2010, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 10,-, ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+), online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-