Imtech NV

Overname Medical Engineering versterkt positie op Spaanse care & cure markt

18 oktober 2010

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Spaanse medical equipment specialist Medical Engineering S.L. overneemt. Medical Engineering telt ruim 40 medewerkers en realiseert op jaarbasis opbrengsten van ruim 3 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel en maakt het mogelijk dat Imtech in Spanje haar positie op de care & cure markt aanzienlijk versterkt.

René van der Bruggen, CEO Imtech: `Imtech is één van de grotere technische Europese spelers in de markt van care & cure. Rond 4% van de totale Imtech-opbrengsten van circa 4,5 miljard euro komt uit de markt van care & cure. Imtech onderscheidt zich als implementatiepartner voor complexe technische infrastructuur met een nadruk op energie, ICT, elektrotechniek en innovatieve lucht- en klimaatoplossingen. Bundeling met kennis van medische apparatuur en equipment maakt het mogelijk totaaloplossingen aan te bieden. Hierdoor kan Imtech ziekenhuizen en zorginstellingen beter van dienst zijn. '

Profiel Medical Engineering
Medical Engineering S.L., gevestigd in Valencia, is een van de grotere Spaanse technische implementatie en onderhoudspecialisten in de groeiende markt van medische apparatuur en equipment. De onderneming is gespecialiseerd in consultancy, installatie & implementatie, engineering, (preventief en correctief) onderhoud, spoedreparaties en management van (elektro)medicinale apparatuur en equipment. Enige voorbeelden zijn: elektrocardiografische apparatuur, ultrasound equipment, ECG-monitoring, mammongrafische apparatuur, elektrische scalpeerapparatuur, lowtech en hightech röntgenapparatuur, incubators, automatische bloedanalysatoren, spirometers, elektrische endoscopische apparatuur, etc. De onderneming telt 40 technisch hoogwaardige specialisten die speciaal zijn opgeleid (en continu worden getraind) voor het bieden van technisch support bij het plaatsen, onderhouden en repareren van dit soort apparatuur. Per jaar worden meer dan 15.000 onderhoudsingrepen en reparaties uitgevoerd. Er zijn in dit kader samenwerkingsovereenkomsten met wereldmarktleiders als Siemens, Philips en General Electric. Daarnaast adviseert Medical Engineering ziekenhuizen en zorginstellingen bij nieuwbouw, renovatie of upgrading en biedt het haar klanten onafhankelijk technisch advies. In totaal telt Medical Engineering circa 200 klanten, waaronder tal van grote Spaanse ziekenhuizen.

Synergie: totaaloplossingen en cross-selling
Imtech is over een steeds breder front actief in de Spaanse care & cure markt. Imtech acteert hier als implementatiepartner voor complexe technische infrastructuur met een nadruk op de elektrotechnische component. Naast tal van technische oplossingen beschikt Imtech in Spanje over specifieke kennis van technologie in en rond operatiekamers, technisch complexe behandelkamers en intensive care voorzieningen. Afgelopen jaar realiseerde Imtech in dit marktsegment substantiële groei. De combinatie van technische infrastructuur en implementatie en onderhoud van (elektro)medicinale apparatuur en equipment maakt het mogelijk totaaloplossingen aan ziekenhuizen en zorginstellingen aan te bieden en cross selling te realiseren.