KPN NV

Persbericht

Eelco Blok wordt nieuwe KPN CEO

Datum

18 oktober 2010

Nummer

057p

De Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. is voornemens Eelco Blok (1957) te benoemen tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. De benoeming gaat in op 6 april 2011, de datum van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, wanneer Ad Scheepbouwer, de huidige bestuursvoorzitter, tegelijkertijd zal aftreden.

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN: "de Raad van Commissarissen is zeer verheugd om Eelco Blok te benoemen als nieuwe CEO. KPN heeft zijn sterke reputatie op het gebied van waardecreatie mede te danken aan de sleutelrol die de heer Blok de afgelopen jaren heeft gespeeld. Zijn competenties sluiten uitstekend aan bij de ambitie van de Raad van Commissarissen om de strategie van KPN voort te zetten. Ik kijk ernaar uit om samen met Eelco Blok te werken aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf."

De heer Blok heeft een lange staat van dienst bij KPN en bekleedde diverse hoge managementfuncties voordat hij in 2004 toetrad tot de Raad van Bestuur. Sindsdien heeft de heer Blok een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de succesvolle ontwikkeling van de onderneming. Hij heeft een leidende rol gespeeld bij het leveren van steeds betere prestaties door de Nederlandse telecom-activiteiten. Dit jaar heeft hij ook de ontwikkeling en uitvoering van KPN's Challenger strategie in België en Duitsland een verdere impuls gegeven.

KPN CEO Ad Scheepbouwer: "Ik heb vele jaren met Eelco Blok samengewerkt. Zijn kennis van onze industrie en van het bedrijf, qua operaties, strategie en potentieel, zowel in binnen- als buitenland, zijn ongeëvenaard. Ik verwacht dat KPN onder zijn bewind de succesvolle ontwikkeling zal voortzetten."

De Raad van Commissarissen is voornemens de heer Blok voor de tussenliggende periode te benoemen tot Chief Operating Officer. Tot april 2011 zal hij nauw samenwerken met Ad Scheepbouwer zodat een optimale overdracht kan plaatsvinden.

Over zijn voorgenomen benoeming zegt Eelco Blok: "Ik ben al een aantal jaren lid van de Raad van Bestuur en ongelooflijk trots om voor de positie van CEO te zijn gevraagd en sta vierkant achter KPN's huidige strategie en financieel beleid. KPN is een prachtig bedrijf met een mooie toekomst, vol getalenteerde mensen die zich inzetten om onze klanten de beste service te geven. Ons recente succes hebben we te danken aan een evenwichtige strategie, met een combinatie van waardevolle klantrelaties, uitstekende dienstverlening, zeer efficiënte operaties, verstandig financieel beleid en een aantrekkelijk rendement voor aandeelhouders."

De nieuwe arbeidsovereenkomst van de heer Blok is in overeenstemming met de Nederlandse Corporate Governance Code en past binnen het beloningsbeleid van KPN (www.kpn.com). Hij zal een basissalaris van ¤800.000 ontvangen, met daarnaast de mogelijkheid om een korte termijn variabele (cash) beloning met een "on target" percentage van 90% van het basissalaris een lange termijn variabele (voorwaardelijke aandelen) beloning met een "on target" percentage van 135%.

Een beknopt profiel van de heer Blok is te vinden op www.kpn.com.

Voor meer informatie:




KPN NV