Published: 07:00 CEST 18-10-2010 /Thomson Reuters /Source: USG People NV /XAMS: USG /ISIN: NL0000354488

USG People benoemt vrouw als CFO in Raad van Bestuur

Leen Geirnaerdt nieuwe CFO van USG People

Almere - 18 oktober 2010 - De Raad van Commissarissen maakt bekend dat zij voornemens is om mevrouw Leen Geirnaerdt per 1 november 2010 te benoemen als CFO van de onderneming.

Leen Geirnaerdt (1974) startte na haar studie Toegepaste Economische Wetenschappen te Antwerpen haar loopbaan bij PricewaterhouseCoopers. Sinds 2002 is zij verbonden aan Solvus Resource Group (in 2005 samengegaan met USG People). Ze heeft bij USG People Belgium diverse financiële en algemene management functies vervuld, waaronder die van Corporate Controller, Financieel Directeur Specialist Staffing en Financieel Directeur SSC Belgium. Sinds september 2008 vervult zij in België de functie van General Manager Shared Service Center.

Cees Veerman, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij zijn verheugd dat Leen Geirnaerdt de functie van CFO heeft aanvaard en de Raad van Bestuur met haar kennis en kunde komt versterken. Ze past uitstekend binnen het huidige team van de RvB en ook uit het oogpunt van diversiteit past zij goed in het profiel van de kandidaat waarnaar we op zoek waren".

Marjolein Thoma, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad: "De Centrale Ondernemingsraad heeft met genoegen kennis genomen van de voorgenomen benoeming. Wij hebben de afgelopen week nader kennis gemaakt met Leen Geirnaerdt. Ze is een charismatische persoonlijkheid, is financieel zeer wel onderlegd en is een echt "mensen-mens". Als algemeen directeur van het SSC België weet zij bovendien als geen ander wat zich op de werkvloer afspeelt. Ook zijn we uit het oogpunt van diversiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid positief gestemd over haar benoeming, onder meer omdat nu ook in ons hoogste orgaan een vrouw is vertegenwoordigd".

Haar officiële benoeming tot CFO zal plaatsvinden nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders hiervan formeel in kennis is gesteld op de binnenkort te houden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Alsdan zullen ook Hans Coffeng, Eric de Jong en Albert Jan Jongsma formeel benoemd worden. Nadere details over de voorgenomen benoemingen zullen bekend worden gemaakt in de oproepingsadvertentie voor deze vergadering.

Voor meer informatie over dit persbericht: