Ingezonden persbericht


Scouts van Scouting St. Jan Baptist maakten wereldwijd contact op grootste internationale Scoutingevent

Meer dan 500.000 scouts praten en chatten met elkaar

Heerlen, 17 oktober 2010 - Scouting St. Jan Baptist heeft het afgelopen weekend deel genomen aan de de 53-ste editie van de Jamboree On The Air (JOTA) van Scouting. Jaarlijks organiseren Scoutingorganisaties over de hele wereld dit communicatie-evenement. Gelijktijdig met de JOTA vond ook de 14e Jamboree On The Internet (JOTI) plaats. Vrijdagavond 15 oktober 2010 om 22 uur ging de JOTA-JOTI van start.

VEEL ACTIVITEITEN
De leden van Scouting St. Jan Baptist konden aan diverse activiteiten deelnemen. Naast de JOTA en de JOTI werden de Scouts er o.a. op uitgestuurd andere groepen in de buurt te bezoeken en van daaruit de groep op te roepen. Er werd ook een tocht gehouden waarbij de Scouts de weg werd gewezen via de portofoons die ieder groepje bij zich had.

DE ETHER
De radiocontacten werden door de zendamateurs verzorgd. Contacten met een Duitser in Berlijn of iemand in Japan zijn heel speciaal. De meeste contacten worden toch in Nederland gelegd. Groepen wisselen dan veel scoutinginfo uit aan elkaar. Er kon ook mee gespeeld worden aan een landelijk spel, waarbij codes gezocht moesten worden door contacten met groepen in de hele wereld te leggen.

SCOUTINGTECHNIEK
Op de zaterdagavond werd een soldeerpakketje door de Scouts in elkaar gesoldeerd. Met de soldeerbout, tin en diverse ledjes en ictjes werd een vernuftig apparaatje gemaakt waarmee diverse spelletjes gespeeld konden worden.

SCOUTING IEDER WEEK
Ieder week komen de scouts van Scouting St. Jan Baptist bij elkaar. Er worden gezellige, avontuurlijke en actieve activiteiten gespeeld. De kids zijn bij deze Scoutinggroep in veilige handen. Wordt lid. Kijk op www.scoutingheerlen.nl voor meer informatie. Pontentële stafleden kunnen contact opnemen met Luc Stel, groepsvoorzitter, 0622490222.


---

Einde bericht.

Noot voor de redactie,