Dura Vermeer

Arnhem - 18 oktober 2010

Bouw Weissenbruchstraat officieel van start

Marco de Wilde, directeur woningcorporatie Portaal en Rob Wieten, directeur zorg en dienstverlener Siza hebben het officiële startschot gegeven voor de bouw van twee woongebouwen in de Weissenbruchstraat in woonwijk Sterrenberg in Arnhem. Dura Vermeer Bouw Ede is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.

Het complex bestaat straks uit twee gebouwen, met in ieder gebouw ruimte voor zeven appartementen. De nieuwe woonlocatie is geschikt voor in totaal 14 mensen met een lichamelijke handicap die zelfstandig willen en kunnen wonen. De toekomstige bewoners huren straks zelf hun appartement en kunnen voor ondersteuning terecht bij Siza. Er is 24 uur per dag iemand bereikbaar als er zorg nodig is.

Als alles volgens planning verloopt, zal het nieuwe woongebouw tussen de zomervakantie en kerst 2011 klaar zijn.

Over Portaal
Portaal is een van de grotere woningcorporaties in ons land en zorgt voor de huisvesting van 5.600 huishoudens in Arnhem. Een van de speerpunten van Portaal is het realiseren van woningen voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Zo bouwt Portaal woningen met de daarbij behorende zorgvoorzieningen in bestaande wijken.

Over Siza
Siza biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een handicap. Dit doet Siza vanuit meer dan 150 accommodaties verspreid over de provincie Gelderland. Siza biedt zodanige ondersteuning dat mensen met een handicap kunnen leven op hun eigen wijze. Omdat niemand hetzelfde is.