Gemeente Wijdemeren



Buslijn 106 gered

Buslijn 106 tussen Nederhorst den Berg en Hilversum is gered. De lijn zou in de dienstregeling van 2011 om budgettaire redenen worden geschrapt.

Intensieve gesprekken
Samen met het Gewest Gooi en Vechtstreek heeft de gemeente Wijdemeren intensieve gesprekken gevoerd met de Provincie Noord-Holland en vervoersmaatschappij Connexxion om buslijn 106 te behouden. Er werd ingezet op een spitsverbinding tussen Nederhorst den Berg en Hilversum in ochtend- en middagspits. Daarmee zouden vooral de scholieren die van het onderwijs in Hilversum gebruik maken, maar ook forensen, niet in de kou blijven staan. Deze spitsbusverbinding kost op jaarbasis ca. 50.000.

Versobering
De dienstregeling van buslijn 106 tussen Weesp en Nederhorst den Berg wordt versoberd. Hij rijdt niet meer op zondag en wordt ingekort tot Overmeer. Buslijn 116 krijgt een 1 x per uurdienst op zaterdagochtend en zondagochtend tussen Kortenhoef en Hilversum. Hiermee is net voldoende budget vrijgespeeld om gedurende 200 werkdagen een spitsverbinding van bus 106 tussen Kortenhoef en Hilversum te laten rijden.

Tevreden
De spitsbus gaat in de nieuwe dienstregeling van 2011 in de ochtend 2x en in de namiddag 3x rijden. Wethouder Abrahamse: "Ik ben zeer tevreden over dit resultaat. Door op lijn 106 en 116 een relatief kleine versobering aan te brengen hebben we in ieder geval bereikt dat forensen en schoolgaande kinderen uit Nederhorst den Berg in de spits een rechtstreekse verbinding met Hilversum hebben. Vanaf het begin heb ik er alle vertrouwen in gehad dat deze onevenwichtigheid in de nieuwe dienstregeling opgelost zou worden. De bijna 3000 handtekeningen uit Wijdemeren en de unanieme steun in de rug vanuit de gemeenteraad hebben zeer geholpen om Connexxion en de provincie Noord-Holland mee te laten bewegen. Het bijkomend voordeel van de spitsbus is ook dat een lokale busonderneming een rol kan vervullen bij dat vervoer en dat is goed voor de lokale economie."

(18-10-2010)