Ingezonden persbericht



---



|Datum           | |Den Haag, 18 oktober 2010                                          |
|                                                                                      |
|                                                                                      |
T-Mobile en EspritXB maken vast-mobiel oplossing ook betaalbaar voor MKB.


. Gezamenlijke, unieke oplossing voor integratie van vast en mobiel belverkeer.
. Vast en mobiel integratie leidt tot betere bereikbaarheid en dienstverlening.
. Betaalbaar en eenvoudig implementeerbaar vast-mobiel product.

T-Mobile en EspritXB bieden samen een unieke oplossing voor de volledige integratie van vaste en mobiele communicatie binnen bedrijven. Hiermee maken T-Mobile en EspritXB vast-mobiel integratie ook betaalbaar voor het MKB en niet alleen voor de groot-zakelijke markt.

Betaalbaar en eenvoudig te implementeren
Bestaande oplossingen voor de integratie van vast-mobiel telefoonverkeer zijn over het algemeen kostbaar. Dit komt door de hoge implementatiekosten en maandelijkse kosten voor de vaste lijn. Hierdoor zijn dergelijke investeringen vooral weggelegd voor grotere bedrijven. Door de krachten slim te bundelen, kunnen T-Mobile en EspritXB samen een geïntegreerde oplossing bieden voor een vast en laag bedrag per maand, waardoor deze investering nu ook aantrekkelijk is voor kleinere en middelgrote ondernemingen.

T-Mobile levert hierbij het mobiele en EspritXB het vaste deel van de oplossing. De directe koppeling van de netwerken van T-Mobile en EspritXB maakt het niet langer noodzakelijk een aparte vaste lijn tussen het bedrijf en T-Mobile aan te schaffen. Hierdoor zijn de implementatiekosten voor de vast-mobiel oplossing laag. Bovendien zijn ook de maandelijkse kosten lager, omdat de kosten voor het huren van een vaste lijn komen te vervallen.

Leon Toet, Directeur Business Marketing bij T-Mobile in Nederland: 'De trend in de zakelijke markt is het integreren van het vaste en mobiele verkeer. Niet alleen het verlagen van de belkosten is een logische drijfveer, maar juist de behoefte aan een betere bereikbaarheid en dus een betere dienstverlening, zijn hiervoor de belangrijkste motieven. Wij zijn blij dat we met EspritXB een totaaloplossing hebben ontwikkeld die vast-mobiel integratie niet alleen betaalbaar maakt, maar ook eenvoudig implementeerbaar. T-Mobile is de eerste in de markt die vaste en mobiele telefonie op deze manier gekoppeld aanbiedt. Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij innovaties eenvoudig toepasbaar maken voor onze klanten. Ook voor kleinere en middelgrote ondernemingen.'

Peter Bakker, Directeur Sales & Marketing bij EspritXB: 'Een mooi staaltje samenwerking. Daar waar andere telecommunicatie aanbieders alles zelf willen doen en bouwen zoekt EspritXB juist de samenwerking met de beste partners in het specialisme. Wij zijn er van overtuigd dat onze klanten hierbij niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst mee gebaat zijn. Door deze samenwerking kunnen onze klanten al hun vaste en mobiele telefoonnummers aan elkaar koppelen waardoor gesprekken binnen het eigen bedrijf goedkoper en in een aantal gevallen zelfs gratis kunnen worden afgehandeld. Dit is nog maar het begin van de functionele mogelijkheden die we de komende tijd onze gezamenlijke klanten zullen gaan bieden. T-Mobile is voor ons een logische partner omdat zij op het gebied van mobiele communicatie een van de grotere spelers is. Bovendien streven T-Mobile en EspritXB dezelfde kwaliteitscriteria op het gebied van snelheid en veiligheid na.'

Over T-Mobile in Nederland

4,4 miljoen consumenten en zakelijke gebruikers in Nederland maken gebruik van de mobiele oplossingen van T-Mobile (per 1 juli 2010). In 2009 had T-Mobile een jaaromzet van 1,807 miljard euro. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld. T-Mobile beschikt over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten. Dit mobiele netwerk behoort op het gebied van kwaliteit, bereikbaarheid en snelheid bovendien tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa.

Over EspritXB
EspritXB, onderdeel van de Detron ICT&Telecom groep, levert sinds 1993 ICT- en Telecommunicatiediensten aan zakelijke en not-for-profit ondernemingen in Nederland. EspritXB maakt gebruik van alle vooraanstaande netwerkproviders en levert daardoor op elke plek in Nederland de best passende infrastructuur en bijbehorende diensten. Naast traditionele voice diensten waaronder CPS, WLR en ISDN 2 t/m 30, leveren de medewerkers van EspritXB VoIP en SIP-trunking en diverse IP-gebaseerde datadiensten zoals internet toegang, VPN, Pinnen en Alarm over IP en managed hosting. EspritXB heeft haar hoofdkantoor in Almere.

Meer informatie:
T-Mobile Netherlands BV

Henny van der Heiden

Woordvoerder

Telefoon: 06 1409 6666

E-mail: pers@t-mobile.nl

Persberichten op de site: www.t-mobile.nl
Twitter: http://twitter.com/tmobile_nl
-----------------------
Persbericht

-----------------------
7020.0051/01-09/2901116


---- --