Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Terremark helpt OTYS met cloud als oplossing tegen filevorming

Veenendaal, 18 oktober 2010 - OTYS Recruiting Technology, specialist in recruitmentsoftware en wervingsites, heeft met behulp van de 'cloud' oplossing van Terremark, wereldwijd leverancier van beheerde IT-infrastructuurservices, geen last van filevorming. Ook met piekdrukte kan Terremark aan OTYS voldoende capaciteit bieden, waardoor eindgebruikers van de OTYS software oplossingen een werkend platform hebben.

OTYS heeft veel gebruikers, voornamelijk uit de arbeidsbemiddelingbranche. Deze branche heeft de laatste tijd een verandering doorgemaakt met name wat betreft wervingsprocessen. Kandidaten bevinden zich steeds vaker op de digitale snelweg voor het zoeken van een baan. Door dit online solliciteren en het opvragen van gegevens van recuiters via het Internet moet er een aanzienlijke hoeveelheid data, waaronder database records, e-mails en CV's, verwerkt en opgeslagen worden door de OTYS applicatie-suite. Juist vanwege de digitale snelweg dient een recruiter altijd alert en up-to-date zijn en over de juiste data beschikken, want een minimale vertraging en een kandidaat is elders onder dak.

OTYS heeft daarnaast zijn applicaties en data op dedicated servers draaien. Dit vereist een hoge mate van controle over de systemen, en legt een grote druk op de beschikbaarheidgaranties.

Voldoende capaciteit door cloud oplossing
Om aan deze beschikbaarheidgaranties te kunnen voldoen voor al zijn klanten - OTYS groeit met circa dertig klanten per maand- heeft het bedrijf de hulp van Terremark ingeschakeld. Terremark's Enterprise Cloud, een Infrastructure as-a-Service (IaaS) toepassing, zorgt ervoor dat het software platform van OTYS, dat draait op een centraal beheerde infrastructuur, ook tijdens piekdrukte voldoende capaciteit beschikbaar heeft voor zijn meer dan zeshonderd klanten.

Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS Recruiting Technology: 'In de cloud kan Terremark al onze servers onderling laten delen in geheugen en processorkracht. Hiermee ontstaat een balans die pieken opvangt, zodat er geen filevorming ontstaat van klanten die dringen om capaciteit. Binnen onze eigen omgeving, de "Virtual Private Cloud" die Terremark ons biedt, kunnen we onbeperkt nieuwe virtuele servers aanmaken, waardoor we gemakkelijk de groei van de omgeving kunnen faciliteren en beschikbaarheid kunnen garanderen. Met de nieuwe cloud omgeving kunnen we meer performance bieden, meer schaalbaar zijn en gemakkelijker reageren op veranderende omstandigheden.'

Egbert Veldhuis, Marketing Manager Terremark: 'Onze dienst zorgt ervoor dat de servers configuratie bij OTYS in overeenstemming blijft met de behoeften van de dag.'

Voordelen voor eindgebruikers
Enterprise Cloud heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele, op hardware gebaseerde, hosting oplossingen voor OTYS klanten.

Snelheid
Klanten van OTYS die bijvoorbeeld werken op tijdstippen dat anderen dat niet doen krijgen dubbele snelheid. Er is geen capaciteit gereserveerd per server of proces of klant, maar er wordt gedeeld. Hiermee worden pieken opgevangen, zijn internetverbindingen sneller en worden computerschermen sneller geladen.

Op maat hosting
Op maat hosting kan OTYS eenvoudig aan zijn klanten bieden. Een eigen database, Back Office of Actonomy server, behoren tot de mogelijkheden zonder te hoge extra kosten. OTYS koopt flexibiliteit in bij Terremark en zorgt dat deze op de juiste plaats op de juiste manier wordt verdeeld.

Geen afhankelijkheid van datacenter
Tevens is het mogelijk om bij uitval sneller een server te repliceren en online te zetten, omdat er voor de vervanging van een server of schijf geen afhankelijkheid is van een datacenter. De beschikbaarheid wordt hiermee geoptimaliseerd en responstijden zijn hoger. Over Terremark

Terremark Worldwide (NASDAQ:TMRK) is een toonaangevende, wereldwijd actieve leverancier van IT-infrastructuurservices die worden geleverd op het meest robuuste en geavanceerde bedrijfsplatform dat in de industrie bekend is. Terremark levert aan overheden, grote ondernemingen en Web 2.0-klanten een uitgebreid pakket beheerde oplossingen, waaronder services op het gebied van managed hosting, colocatie, netwerken en beveiliging. Daartoe wordt gebruik gemaakt van speciaal gebouwde datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika en toegang tot wijdverbreide en uiteenlopende netwerkconnectiviteit van meer dan 160 wereldwijd opererende carriers. Enterprise Cloud is a Best of VMworld 2010 Award Winnaar in de Public / Hybride Cloud Computing Technologies category. Meer informatie: www.terremark.nl.

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS maakt werving- & selectiesoftware voor recruitmentbureaus, uitzendorganisaties, detacheerders, jobboards, HR en corporate recruiters De OTYS-oplossing helpt organisaties effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. OTYS heeft meer dan 600 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. In 2010 is het bedrijf onder andere genomineerd voor de European Business Awards en de FD Gazellen en staat het bedrijf in de Deloitte Technology Fast50. Voor meer informatie: www.otys.nl / www.otys.be