Persbericht

Wipro sluit partnerovereenkomst met Citrix en Microsoft ~ Bedrijven leveren gezamenlijke Desktop as a Service-oplossing ~

Vianen, 18 oktober 2010 - Wipro Technologies, Citrix Systems en Microsoft hebben een partnerovereenkomst gesloten. De drie aanbieders gaan gezamenlijk een geïntegreerde Desktop as a Service (DaaS) oplossing op de markt brengen die gebruik maakt van de desktopvirtualisatie-technologieën van Citrix en Microsoft.

De oplossing, die Wipro DaaS gaat heten, is ontworpen voor een aantal specifieke sectoren, waaronder het onderwijs, de bankwereld en de gezondheidszorg. Wipro DaaS is gebaseerd op Citrix XenDesktop en maakt gebruik van Citrix FlexCast-technologie, waarmee verschillende soorten virtuele desktops kunnen worden geleverd aan elk soort gebruiker, afhankelijk van de behoefte aan prestaties, beveiliging en flexibiliteit. Door het gebruik van Citrix HDX-technologie krijgt elke gebruiker een rijke, high-definition gebruikerservaring op elk apparaat: van PC, Mac, thin client en tablet tot smartphone. Wipro DaaS beschikt ook over de Microsoft VDI Premium Suite, de infrastructuur- en management-software van Microsoft.

Wipro DaaS levert virtuele desktops en applicaties 'as a service'. De oplossing wordt gehost in de datacenters van Wipro of op locatie bij de klant. Wipro DaaS maakt complexe implementatieprojecten overbodig: Desktop as a Service is een plug-and-play, voorgeconfigureerd delivery-model dat is gebaseerd op de meest voorkomende wensen en eisen van gebruikers. Dit zorgt voor een snellere time-to-market en verbeterde prestaties en schaalbaarheid van virtuele desktops.

Wipro en Citrix werken al langer nauw samen bij de implementatie van desktopvirtualisatie. Ook is Wipro wereldwijd system integrator en strategisch partner van Microsoft.

Wipro DaaS is nu al beschikbaar voor beta-klanten, in het eerste kwartaal van 2011 wordt de oplossing algemeen verkrijgbaar.