Persbericht

SEIN kiest voor UNIT4 Cura ECD

~ Stichting Epilepsie Instellingen Nederland kan efficiënter werken met Elektronisch Cliënt Dossier ~

Sliedrecht, 18 oktober 2010 - De Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) gaat gebruik maken van UNIT4 Cura. SEIN gaat het Elektronisch Cliënt Dossier invoeren voor ruim 400 cliënten van de woonzorglocaties.

SEIN is gespecialiseerd in de observatie, diagnose en behandeling van mensen met epilepsie. Zo beschikt de stichting over drie woonzorglocaties voor mensen met complexe epilepsie en een lichamelijke of verstandelijke beperking, in Cruquius, Heemstede en in Zwolle. Ook wordt speciaal onderwijs aangeboden aan leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs en zijn er twee klinieken, een slaapcentrum en twaalf poliklinieken.

Voor de ruim 400 cliënten in de woonzorglocaties worden nu nog papieren dossiers bijgehouden. Met de zorgoplossing van UNIT4 kan SEIN alle gegevens verzamelen in één elektronisch dossier, waardoor informatie eenvoudiger is uit te wisselen tussen de verschillende bij een cliënt betrokken medewerkers. Ook kan SEIN met het ECD gegevens digitaal aanleveren bij zorgverzekeraars, waardoor veel tijd kan worden bespaard.

SEIN koos voor UNIT4 Cura ECD na een uitgebreid selectieproces, waarin medewerkers van de stichting onder meer referentiebezoeken aflegden en uitgebreide workshops kregen van de zorgoplossing van UNIT4. "UNIT4 Cura bleek uiteindelijk het beste te passen bij onze organisatie, vanwege de uitgebreide mogelijkheden van het pakket. Daarnaast kunnen we de informatie standaardiseren over verschillende afdelingen. Maar het belangrijkste voor SEIN is dat we met UNIT4 Cura ECD transparanter kunnen werken, wat ook een eis is die zorgverzekeraars aan ons stellen", aldus Chris Janssen Andeweg, Clustermanager Gezondheidscentrum en Dagbesteding bij SEIN.

De eerste fase van de implementatie van UNIT4 Cura is bijna afgerond: SEIN neemt in deze fase de Cliëntenadministratieve module in gebruik. Hiermee is SEIN in staat om per januari 2011 te voldoen aan het gewijzigde AZR-declaratieverkeer. Later dit jaar begint de implementatie van de zorgmodules en als laatste worden de digitale behandeldossiers ingevoerd. Chris Janssen Andeweg: "Door onze gedegen voorbereiding en niet in de laatste plaats door de prettige samenwerking met UNIT4 lopen we op schema met de implementatie."

In de toekomst zal SEIN de oplossing nog uitbreiden met de module om cliënten en/of verwanten via een portal toegang te geven tot het dossier.