Ingezonden persbericht


Persbericht

CHEFKOK JONNIE BOER ADVISEERT HOLLAND AMERICA LINE

Cruiserederij formeert culinaire adviesraad met topkoks

Rotterdam, 18 oktober 2010 -- Chefkok Jonnie Boer gaat cruiserederij Holland America Line van culinaire adviezen voorzien. Boer is samen met vier internationale collega's toegetreden tot de culinaire adviesraad van de rederij onder leiding van Holland America Line's master chef Rudi Sodamin.

Naast Jonnie Boer, vooral bekend van zijn restaurant De Librije in Zwolle, maken de Amerikaanse chefs David Burke en Charlie Trotter, de Franse chef Jacques Torres en de Zweedse chef Marcus Samuelsson deel uit van de nieuwe Culinary Counil. De adviezen van de internationale chefs moeten de culinaire initiatieven in alle restaurants aan boord van de vijftien schepen van Holland America Line verder verrijken.

,,Het samenbrengen van deze iconen zet Holland America Line daar waar het gaat om culinaire initiatieven vooraan in de cruise-industrie,'' zegt Richard D. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs. ,,De ervaring en de innovatieve inbreng van deze chefkoks wordt gebruikt voor alle aspecten die aan boord van onze schepen met voedsel te maken hebben. Van het ontbijtbuffet in het Lido-restaurant tot het diner in de Pinnacle Grill en alles wat daar tussen zit.''

Naast hun inbreng voor alle menu's worden de chefkoks ook betrokken bij het Culinary Arts Center van Holland America Line. Elk van de vijftien schepen heeft zo'n Culinary Arts Center waar tijdens cruises kookdemonstraties en kooklessen worden gegeven.

Pagina 1 van 4

De Culinary Council staat onder leiding van Rudi Sodamin. Hij is de creative culinary artist en master chef van Holland America Line. Sodamin wordt internationaal aangemerkt als `autoriteit' en staat in de cruise-industrie bekend als één van de meest innovatieve chefs. Rudi Sodamin is lid van de Academy Culinaire de France, Maîtres Cuisiners de France en Honorary Member Club des Chefs des Chefs. Sodamin heeft verschillende kookboeken geschreven, waaronder boeken over de menu's aan boord van de schepen van Holland America Line, `A Taste of Excellence', `A Taste of Elegance' en `A Taste of Celebration'.

Jonnie Boer is chefkok van restaurant De Librije in Zwolle, dat wordt gerekend tot de 50 beste restaurants in de wereld. De Librije is in Nederland het tweede restaurant dat drie Michelin-sterren heft gekregen. Boer verkoopt eigen producten via zijn cateringbedrijf Food on Tour en in 2008 heeft hij samen met zijn vrouw Thérèse een hotel-restaurant en een kook- en wijnschool geopend. Het nieuwe restaurant Librije's Zusje kreeg al binnen zes maanden na opening de eerste Michelin-ster.

David Burke staat bekend als pionier van het hedendaagse Amerikaanse koken, daarbij opererend als chef, artiest, ondernemer en uitvinder. Zijn fascinatie voor ingrediënten en de kunst van het koken hebben hem geholpen bij zijn carrière die wordt gekenmerkt door creativiteit en de introductie van revolutionaire producten en kooktechnieken. David Burke heeft naast zijn restaurant David Burke Townhouse in New York verschillende andere restaurants, waaronder Fishtail (New York), David Burke at Bloomingdale's (New York), Burke in the Box (McCarran Airport, Las Vegas), David Burke's Primehouse (Chicago), David Burke Fromagerie (Rumson) en David Burke Prime (Foxwoods Casino).

Pagina 2 van 4

Marcus Samuelsson heeft meerdere prijzen gewonnen en is uitgeroepen tot één van de Great Chefs of America door het Culinary Institute of America. Samuelsson is geboren in Ethiopië en opgegroeid bij adoptie-ouders in Zweden. In zijn prijswinnende kookboken verbindt hij geografie en smaak. Samuelsson is de winnaar van de Amerikaanse televisieserie `Top Chef Masters Season Two' en was gastchef in het Witte Huis voor het eerste staatsdiner dat door president Obama werd aangeboden aan de premier Singh van India. Volgende maand opent Marcus Samuelsson zijn nieuwste restaurant, Red Rooster, in de wijk Harlem in New York.

Jacques Torres is een voormalig banketbakker in de restaurants Le Cirque en Le Cirque 2000 in Manhattan. Hij is geboren en opgegroeid om Zuid-Frankrijk en is schrijver van twee kookboeken: `Dessert Circus: Extraordinary Desserts You Can Make at Home' en `Dessert Circus at Home'. In 2000 is hij Jacques Torres Chocolate gestart, een winkelketen gespecialiseerd in chocoladeproducten. Bij de Amerikaanse tv-zender Television Food Network had hij zijn eigen show `Chocolate with Jacques Torres'.

Charlie Trotter's in Chicago is één van de meest verfijnde restaurants in de wereld en stond mede aan de basis van nieuwe standaarden voor verfijnd eten. Die status wordt internationaal onderschreven, is in Amerika uitgeroepen tot `Outstanding Restaurant' en eigenaar en chefkok Charlie Trotter is uitgeroepen tot `Outstanding Chef'. Trotter is schrijver van veertien kookboeken en was ook gastheer in prijswinnende televisieseries zoals `The Kitchen Sessions with Charlie Trotter'. Charlie Trotter is tevens eigenaar van gourmet shop Trotter's To Go, waar hij een eigen lijn producten verkoopt. De International Association of Culinary Professionals heeft Charlie Trotter uitgeroepen tot `Humanitarian of the Year' vanwege zijn inspanningen om met zijn eigen stichting geld in te zamelen om mensen die een culinaire carrière willen te ondersteunen.

Pagina 3 van 4

Holland America Line's Culinary Council zal regelmatig bijeenkomen. De eerste bijeenkomst staat voor later dit jaar op het programma.

Holland America Line staat bekend om innovatieve en leidende programmeringen en partnerschappen, waarmee gasten een premium en verrijkende cruise-ervaring wordt geboden. De rederij is hiervoor meerdere keren onderscheiden en behoort tot de hoogst gewaardeerde cruisemaatschappijen volgens de Condé Nast Traveler Readers' Choice Awards, Travel + Leisure World's Best Awards en Condé Nast Traveler UK Readers' Travel Awards. Holland America Line's master chef en voorzitter van het Culinary Council, Rudi Sodamin, is uitgeroepen tot Best Cruise Line Master Chef door het cruisevakblad Porthole Cruise Magazine.
* * * Einde persbericht * * *

Kijk voor meer informatie, tarieven, aanbiedingen en beschikbaarheid op de website www.hollandamerica.nl. Volg Holland America Line ook op Twitter, Facebook en het Holland America Blog. Directe toegang tot de social media via www.hollandamerica.nl Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht