Ingezonden persbericht


Samsung lanceert revolutie voor in-room entertainment in hospitality-sector


* Nieuwe standaard in beeldkwaliteit en energiezuinigheid
* Technologische innovatie in stylish design
* Internet@TV biedt extra diensten zonder additionele investeringen
* SmoovieTV is handige oplossing voor betaal-TV voor hotels en vakantieparken

Delft, 18 oktober 2010 ­ Samsung kondigt voor 2010-2011 een compleet nieuwe Hospitality TV line-up aan. De line-up bestaat uit 21 modellen die speciaal zijn ontwikkeld voor de Europese hospitality-branche. De Samsung Hospitality TV's combineren de mogelijkheden en voordelen van TV's in de moderne living met veelzijdigheid en gebruiksgemak op maat voor de hospitality-sector. Met Internet@TV kunnen hotels, vakantieparken en fitnesscentra een scala aan extra diensten en actuele content aanbieden, zonder additionele investeringen. Op de Hospitality TV's is met de Smoovie feature ook direct een eenvoudig betaal-TV systeem binnen handbereik.

()
Samsung maakt voor het eerst de energiezuinige LED-TV's beschikbaar voor de hospitality-branche. Met de onovertroffen beeldkwaliteit van de LED-TV's zet Samsung direct de nieuwe standaard. Gasten hebben met Internet@TV bovendien het nieuwe teletekst in handen. Internet@TV is de nieuwe manier om informatie en entertainment binnen te halen. Van films, muziek en games, tot het nieuws, weer en verkeer en sociale netwerken, zoals Hyves. Hotels, vakantieparken en fitnesscentra kunnen hiermee een scala aan diensten en actuele content aanbieden, zonder dat zij een duur contentsysteem hoeven aan te schaffen.

'Dankzij succesvolle samenwerkingsverbanden met gerenommeerde partijen weten wij wat voor de hospitality-branche doorslaggevend is op het gebied van in-room entertainment,' zegt Daisy van Hulst, B2B Manager Audio en Video van Samsung Benelux. 'Met de nieuwe Samsung Hospitality TV's kan de hospitality-sector zelfs aan de behoeften voldoen van de gasten die op technologisch gebied trendsettend zijn.'

Ultieme combinatie van design en innovatie

De Samsung Hospitality TV's zijn dankzij de ultieme combinatie van een stylish design en technologische innovatie blikvangers in elke hotelkamer of vakantiehuis. Met Internet@TV op de Samsung LED-TV's hebben gasten direct toegang tot het laatste nieuws van o.a. Nu.nl, NOS, Buienradar en Fileindex. Ook hebben zij een wereld van entertainment binnen handbereik. Via funda.nl kunnen zij op de TV op zoek naar hun droomhuis, terwijl zij op Hyves een krabbel voor hun vrienden achterlaten. Met ConnectShare Movie en USB 2.0 kunnen de TV's zelfs worden omgetoverd tot complete home-entertainment centers.

Maximaal gebruiksgemak

()
In het ontwerp van de Samsung Hospitality TV's is niet alleen rekening gehouden met de gasten, maar ook met de eigenaren, managers en operators. De modellen in de nieuwe TV line-up zijn voorzien van de nieuwste functies om de installatie en het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kunnen de gewenste instellingen op één TV worden geprogrammeerd om deze vervolgens direct te kopiëren naar alle andere toestellen. Bij de installatie leiden de aanwijzingen op het scherm je probleemloos door de installatie heen. De stapsgewijze instructies verschijnen op het scherm zodra het toestel wordt aangezet. Op de nieuwe Samsung Hospitality TV's kan nu ook een combinatie van DVB-T/C-zenders (digitale zenders) en analoge zenders in één zenderlijst worden opgeslagen.

Ook is handig dat bij de Samsung Hospitality TV's met afstandsbedieningen met verschillende codes kan worden gewerkt. Zo kunnen tegelijkertijd tien verschillende TV's apart bediend worden. Dit is ideaal in situaties waarbij meerdere gebruikers zich in dezelfde ruimte bevinden, zoals in een fitnesszaal of in de zorgsector.

Het gevoel van thuis

Voor een ongeëvenaarde performance heeft Samsung speciaal voor de Hospitality TV's speciale functies ontwikkeld, waarmee gasten zich nog meer thuis voelen. Zo bestaat de mogelijkheid om extra luidsprekers aan te sluiten voor in de badkamer. Ook kan persoonlijke audio-apparatuur, zoals een mp3-speler, direct aan de TV worden gekoppeld. Gasten kunnen hierdoor in de hotelkamer of het vakantiehuis comfortabel van hun eigen muziek genieten.

De Samsung line-up:

LED-TV 6000-serie (32', 40'en 46') ­ De topserie van de Samsung Hospitality TV's is de 6000-serie met elegante en strakke lijnen, HD-beeldkwaliteit en een schat aan aansluitingsmogelijkheden. De ultieme aanwinst voor elke hotelkamer.


* LED-TV 4000-serie (26' en 32') ­ Een topproduct voor een betaalbare prijs. De 4000-serie biedt een modern design en geavanceerde technologie. Met geavanceerde functies, zoals HD-connectiviteit en toegang tot online-content, biedt deze serie een optimale entertainmentervaring.


* LCD-TV 4-serie 457 (22', 26', 32', 37' en 40') ­ Met extra's als ingebouwde PMOLED-klok en output luidsprekers in de badkamer, inclusief de onovertroffen HD-beeldkwaliteit die van Samsung verwacht wordt. De 457 uit de 4-serie is een van de meest veelzijdige toestellen op de markt.


* LCD-TV 4-series 452/453 (19', 22', 26' en 32') ­ De 452/453 uit de 4-serie is verkrijgbaar in zwart en wit in uiteenlopende formaten. Visueel aantrekkelijke toestellen voor de moderne hotelkamer.


* LCD-TV 3-serie 350 (22' en 26') ­ Stijlvolle en elegante looks met geavanceerde technologie. Zoals van een premium HD-toestel mag worden verwacht, biedt deze TV een perfecte HD-beeldkwaliteit en handige multimedia-aansluitingen.

Kijk voor de complete productspecificaties op www.samsung.com/hospitality

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.