Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - PERSBERICHT - Hilversum, 18 oktober 2010

VERKIEZING STATE AWARDS 2010 WEER VAN START!

THE OPPOSITES, HEF, ÖNDER & FS GREEN MEEST GENOMINEERD

Welke Nederlandse hiphopartiest wordt Beste Artiest 2010 en wie wordt Nieuw Revu's Rookie of the Year? Deze twee en nog tien andere awards worden uitgereikt tijdens de derde editie van de State Awards, gepresenteerd door BNN en Buma. Wie er op vrijdag 26 november met de meeste awards naar huis gaan wordt voor het overgrote deel bepaald door het publiek. Vanaf vandaag kunnen zij weer op stateawards stemmen op hun favoriete artiesten.

The Opposites, Hef, Önder & FS Green zijn in de meeste categorieën genomineerd. Met de megahit Broodje Bakpao zijn The Opposites genomineerd in de categorie beste single. The Opposites zijn in totaal in vier verschillende categorieën genomineerd. Hef doet ook op vier fronten mee en Önder & FS Green maken kans op drie prijzen. Van maandag 18 oktober tot maandag 15 november kan er via stateawards.nl worden gestemd op de beste artiest, groep, single, album, clip, live act, dj, producer, mixtape, Nieuwe Revu's Rookie of the Year en 101Barz Award. De winnaar van de Life Time Achievement Award 2010 wordt door de kiescommissie bepaald.Voorgaande winnaars van de Life Time Achievement waren Brainpower en Postmen.

Met hun stem supporten fans niet alleen hun favoriete artiest, maar dingen ze ook mee naar exclusieve toegangskaarten voor de uitreiking op 26 november en prijzenpakketten. De State Awards vindt dit jaar plaats tijdens de eerste editie van Buma Rotterdam Beats. Buma Rotterdam Beats is een nieuw platform voor hiphop, R&B, dubstep, soul & reggae en bestaat uit een tweedaags festival op vijf podia en een internationale conferentie voor de scene. De uitreiking is alleen op uitnodiging toegankelijk, de locatie wordt later bekend gemaakt. 101TV maakt verslag van de awardshow dat voor iedereen te zien is op het digitale 24-uurs jongerenkanaal van BNN en de Publieke Omroep. Met State Awards wil BNN de Nederlandse muziekcultuur onder jongeren een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphop scene.

State Awards 2010 wordt georganiseerd door BNN en Buma in samenwerking met 101Barz, Precinct 5, 22Tracks, Nieuwe Revu en FunX Hiphop.

De categorieën:

* Beste Album

* Beste Artiest
/> * Beste Groep

* Beste Single

* B* Beste Videoclip

* Beste Live act

* Beste DJ * Revu's Rookie of the Year

* Besteste Producer

* Beste Mixtape / EP

* 101Barz Aw Award

* Life Time Achievement (juryprijs)

Dee kiescommissie:

* Lee Stuart (State Magazine)
â* Venz (22 Tracks)

* Niels Hoogland (Juize/538)
> * Rotjoch (101 Barz)

* Roger Brouwn (Buma Rotterterdam Beats / Missin' Link Bookings)
* Amir Charles (MTV / TMMF)

* Gert-Jaap Hoekman (Nieuwe Revu)

* Erikrik Zwennes (3VOOR12)

----------