Persbericht

Hertog Jan Bockbier wint BNB Bockbiercup

Brouwmeester Gerard van den Broek van Hertog Jan zal deze week ongetwijfeld een fles champagne open hebben getrokken. Voor de derde keer in vier jaar tijd is Hertog Jan gekozen tot biermerk van het jaar. De verkiezing, georganiseerd door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, wordt ieder jaar gehouden en beoordeelt merken onder andere op kwaliteit, innovativiteit en expressiviteit. Uit 93 A-merken koos de FNLI dus Hertog Jan net als in 2007 en 2009 als winnaar.

Amper bijgekomen van de eerste fles bubbeltjeswijn kon Gerard meteen de tweede aanbreken. Namens het BNB kreeg hij het fantastische nieuws te horen dat 'zijn' Hertog Jan Bockbier de Bockbiercup in de wacht had gesleept afgelopen vrijdagavond. Het Arcens biermerk was voorgaande jaren vrijwel elke keer terug te vinden in de top 3. Dit jaar maakten Bavaria en Brand het podium compleet.

Het BNB Biergilde zal as zondag de bijbehorende oorkonden overhandigen in de oktoberfesttent waar ze hun poging wagen voor het Guinness World Record® blindbier proeven.

meer info zie www.hertogjanproeverij.nl




Ingezonden persbericht