Voorpost heeft actie gevoerd tegen de globalisering


dus tegen McDonald's

DEN HAAG, 20101018 -- De Heel-Nederlandse actiegroep Voorpost heeft op zaterdag 16 oktober in diverse steden actie gevoerd tegen de hamburggigant McDonald's. De anti-McDonald's-actie is een jaarlijks terugkerende actie tegen de veramerikanisering van Nederland. Deze actie vindt altijd plaats op of rond 16 oktober, Wereldvoedseldag.

Actievoerders van Voorpost hebben actie gevoerd voor filialen van McDonald's in Den Haag en Wateringen. In al deze plaatsen deelden Voorpostactivisten folders uit aan bezoekers van de filialen en ruimden in de omgeving van de keten de rommel op. Voorpost wil de bezoekers wijzen op het milieuprobleem dat McDonald's veroorzaakt door het zwerfvuil van haar wegwerpcultuur, ondanks haar hergebruik van materiaal.

Voorpost ageert tegen McDonald's omdat deze keten symbool staat voor de veramerikanisering van de wereld en in het bijzonder Nederland. Overal verrijzen dezelfde filialen, met hetzelfde eenzijdige voedsel. McDonald's respecteert de lokale gewoonten en tradities niet. Daarnaast maakt McDonald's veelvuldig gebruik van de Engelse taal in plaats van de inheemse talen. Voorpost is tegen globalisering van cultuur. Voorpost wil de eigenheid en verscheidenheid van cultuur en voedsel beschermen.

Voor ons geen massacultuur, maar het behoud van onze traditionele Nederlandse cultuur.





Voorpost