Vier Limburgse halve finalisten in De Smaak van NL


EINDHOVEN, 20101018 -- Vier Limburgse producten zijn doorgedrongen tot de halve finale van Smaakvol2010 - De Smaak van NL. Deze verkiezing zoekt naar het smaakvolste product van Nederlandse bodem. De halve finalisten uit Limburg zijn: Brouwerij de Fontein uit Stein met Euleteul zomerbier, La Louche culinair uit Maastricht met Framboos-vlierbessiroop, Graanstokerij de IJsvogel uit Arcen met Tante Jet koffielikeur en Flavours of the Farm uit Heythuysen met KellyBronze kerstkalkoen. De Smaak van NL wordt georganiseerd door innovatienetwerk Syntens, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl.

In deze landelijk afvalrace, waaraan meer dan tachtig producten van Nederlandse bodem deelnemen, zijn in Limburg vier bedrijven doorgedrongen tot de halve finale. In de voorronde zijn de producten beoordeeld op smaak door een jury van culinairjournalisten onder leiding van Dick Veerman van foodlog.nl.

In de halve finale, die plaatsvindt op 2 november, wordt gejureerd op het totale verhaal rondom het product en de commerciële potentie. Ook zullen de producten worden voorgelegd aan 200 consumenten in de regio, dit gebeurt op 21 oktober in Den Bosch en op 27 oktober in Maastricht. Deze publiekswinnaar kan zich, buiten de halve finale om, plaatsen voor de finale op 30 november in Den Bosch, dit jaar de Hoofdstad van de smaak. In deze finale zullen de finalisten uiteindelijk een persoonlijke workshop krijgen van Angélique Schmeinck, Meesterkok en schrijfster van het boek `Smaakvrienden'.

Meer informatie over deze verkiezing is te vinden op: www.syntens.nl/desmaakvanNL.





Ingezonden persbericht