Nederlands Studenten Kamerkoor audities 2010


MAGIC WORDS betoveren Nederland

STUDENTENSTEDEN IN NEDERLAND, 20100913 -- In oktober vinden de audities van het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) weer plaats. De titel van het programma van dit jaar is `MAGIC WORDS'. Het is een geweldig programma geworden met veel werken van Nederlandse componisten. Dit jaar wordt samengewerkt met een melodisch slagwerker.

Het NSK is een projectkoor bestaande uit 36 deelnemers dat ieder najaar opnieuw wordt samengesteld uit talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse studentenwereld. Het NSK bestaat al 36 jaar In een intensieve repetitieperiode van drie weekenden en een week werken zij samen aan een ambitieus programma waarmee ze op tournee gaan door heel Nederland. Het laatste concert vindt plaats in het Concertgebouw te Amsterdam!

Het NSK staat dit jaar voor de tiende keer onder de leiding van Maria van Nieukerken.

Het NSK biedt studenten dé gelegenheid kennis te maken met een uitdagend, modern-klassiek Nederlands repertoire. Er wordt een ambitieus programma uitgevoerd, waardoor meedoen aan het NSK een ontzettend leerzame en leuke ervaring is, om nooit te vergeten! Het is een unieke kans om bijzonder repertoire uit te voeren, waar andere studentenkoren niet aan toekomen. Erg aantrekkelijk aan het NSK is ook, dat de componisten van de stukken die uitgevoerd worden vaak nog leven en doorgaans langskomen bij de repetities. Zo is er ieder repetitieweekend wel een componist op bezoek en in de repetitieweek komen ze allemaal nog eens langs.

Bij het NSK spelen theatrale elementen een belangrijke rol. De dirigente besteedt hier veel aandacht aan. En het mooiste is dat de deelnemers vaak de basis hiervoor leggen, waarna de dirigente die verder uitwerkt.

Wie het lef heeft om een nieuwe muzikale uitdaging aan te gaan, zang en theater eens op een originele manier met elkaar wil combineren en zin heeft om mee te doen aan een supergezellig project kan zich nu inschrijven. Dit is mogelijk via www.nskk.nl of via de koorcommissaris Pauline Doolaard (tel. 06 22273213)!

Voor meer informatie: zie www.nskk.nl

Datum Waar
Maandag 18 oktober Eindhoven
Dinsdag 19 oktober Nijmegen
Vrijdag 22 oktober Zwolle
Groningen
Maandag 25 oktober Amsterdam
Dinsdag 26 oktober Leiden
Woensdag 27 oktober Utrecht
Donderdag 28 oktober Rotterdam
Maandag 1 november Enschede
Woensdag 3 november Amsterdam
Donderdag 4 november Rotterdam

NSKpr





Ingezonden persbericht