Ingezonden persbericht


Hilversum, dinsdag 12 oktober 2010

TIPS VOOR RUZIËNDE FAMILIES
Het Familiediner, vanaf 18 oktober iedere maandag om 22.15 uur op Nederland 1

Op 18 oktober zendt de EO op Nederland 1 een nieuw seizoen uit van Het Familiediner en trapt af met de 100ste aflevering. Al negen jaar is Het Familiediner op tv een echte kijkcijferhit. Elke aflevering helpt presentator en mediator Bert van Leeuwen ruziënde families de eerste stap te zetten om weer tot elkaar te komen. Ter ere van de 100ste aflevering heeft Bert van Leeuwen een boek geschreven over het programma 'Het Familiediner - De beste verhalen en tips uit het tv-programma'. In dit boek laat Bert van Leeuwen de lezer zes verhalen herbeleven, met nieuwe details die niet voor de camera kwamen. Ook staat het boek vol met bruikbare tips voor iedereen die wel eens met (dreigende) ruzies in de familie te maken heeft. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/hetfamiliediner.

Het Familiediner
In deze nieuwe serie afleveringen gaat Bert van Leeuwen weer vol goede moed op pad om familieconflicten op te lossen. Of het nu gaat om een uit de hand gelopen misverstand of een groot conflict, maar al te vaak verstoort ruzie de hechte familieband. Presentator Bert van Leeuwen hoort alle verhalen aan en stelt uiteindelijk die ene belangrijke vraag: "Wil je de relatie nog een kans geven? Stap dan in de limousine en kom vanavond naar het familiediner." Chef-kok Sandra Ysbrandy bereidt het diner samen met degene die Bert heeft gevraagd de partijen met elkaar te verzoenen.

In de 100ste aflevering van Het Familiediner ontmoet Bert van Leeuwen de familie Van Fruchten. Bij deze familie is het altijd een dolle boel, maar broer Klaas ontploft als zijn zusters te weinig aandacht hebben voor zijn ernstig zieke vrouw. De ruzie escaleert en dan is het afgelopen met de verkleedpartijen en familiefeesten. Maar plotseling staat er een man voor de deur met een grote, roze pruik. Krijgt Bert de familie in polonaise weer aan tafel? Daarnaast een ruzie over de hulp in de huishouding, waardoor het contact tussen Renate en haar ouders is verbroken. Zullen opa en oma voor het eerst hun kleinkinderen vasthouden of blijft de limousine leeg?

Uitreiking eerste boek
Op dinsdag 12 oktober heeft Bert van Leeuwen tijdens een boekpresentatie het eerste exemplaar van zijn boek overhandigd aan de welbekende Jan Wijdbeens. Bert heeft Jan en zijn broer recentelijk met elkaar verzoend tijdens het TROS-programma 'Van Duin op z'n best'.

Het Familiediner, vanaf 18 oktober 2010 iedere maandag rond 22.10 uur op Nederland 1. Het boek van Bert van Leeuwen is verkrijgbaar via www.eo.nl/shop en vanaf vrijdag 15 oktober in de winkels.
---

Noot voor redactie,