IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 18 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast: hoogleraar neurobiologie Dick Swaab over het hersenonderzoek dat hij zijn leven lang deed en zijn boek 'Wij zijn ons brein- van baarmoeder tot Alzheimer'. Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen.Toen hij het eerste verschil in de hersenen van homoseksuele mannen ontdekte, leidde dit tot veel controverse.


* Dinsdag 19 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt journalist Annegreet van Bergen. In haar boek 'Mijn moeder wilde dood' beschrijft zij de doodswens van haar moeder en haar eigen ervaringen als 'engel des doods'.


* Woensdag 20 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast : Pleun van Vliet over het thema 'Het Kwaad'. Eerste uit een reeks programma's waarin zoveel mogelijk aspecten van het kwaad aan bod komen. Van Vliet is universitair docente Forensische Psychologie en psychiatrie aan de Universiteit van Utrecht. In haar werk gaat zij na of de ene mens meer geneigd is tot het kwaad dan de ander.


* Donderdag 21 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller ontvangt fotograaf Ahmet Polat. Zijn fototentoonstelling Kemal's Dream is een persoonlijk document. Met zijn foto's brengt hij de jongeren in het huidige Turkije dichterbij.


* Vrijdag 22 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast : dr. Ben de Jong over spionage en contraspionage. De Jong is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Stichting Inlichtingenstudies Nederland. De afgelopen maanden bleek dat er, twintig jaar na de Koude Oorlog, nog lustig op los gespioneerd wordt. Niet alleen in Rusland en Amerika, maar ook in bijvoorbeeld Engeland. Hoe staat het er eigenlijk voor met de Nederlandse inlichtingendienst?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl