Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 18 OKTOBER 2010

IFS neemt softwarebedrijf 360 Scheduling over

ERP-leverancier IFS neemt het Britse softwarebedrijf 360 Scheduling over. De twee bedrijven hebben daartoe een overeenkomst getekend. IFS neemt honderd procent van de aandelen over voor een bedrag in contanten. 360 Scheduling is gespecialiseerd in software voor het optimaal inplannen van servicemedewerkers. Met de overname versterkt IFS zijn positie in de doelmarkt van serviceorganisaties (Service & Asset).

360 Scheduling heeft zijn hoofdkantoor in Nottingham (Verenigd Koninkrijk) en vestigingen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van software voor het optimaal inplannen van servicemedewerkers. 360 Scheduling heeft meer dan 45 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. De oplossing van het bedrijf bestaat uit een servicegeoriënteerd optimalisatieraamwerk voor servicemedewerkerplanning. Het systeem is intern te gebruiken, maar ook inzetbaar als een cloud-oplossing. Door de overname profiteert 360 Scheduling van schaalvergroting en synergie door toegang tot de internationale infrastructuur van IFS.

Hoogwaardige service- en onderhoudsdiensten zijn van cruciaal belang voor IFS-klanten die eigen bedrijfsmiddelen onderhouden of voor derden werken. 360 Scheduling stelt deze organisaties in staat om te voldoen aan afspraken, kosten te reduceren en de operationele controle over de buitendienst te vergroten.

"Met de acquisitie van 360 Scheduling laat IFS zien dat het zijn groeistrategie uitvoert en uitbreidt in een van zijn belangrijkste doelmarkten. 360 Scheduling is een gerespecteerde leverancier in de Service & Asset-sector, en dan met name voor servicemedewerkerplanning. IFS streeft op dat terrein een marktleidende positie na op basis van een uitstekend klantenbestand en zeer diepgaande branchekennis", zegt Alastair Sorbie, CEO van IFS.

Laurent Othacéhé, CEO van 360 Scheduling: "IFS is dankzij zijn internationale activiteiten, sterke positie in de Service & Asset-sector en klantgerichte cultuur een perfecte match voor 360 Scheduling. Mijn team en ik kijken ernaar uit om ons bij IFS aan te sluiten en verder te bouwen aan de groei van de activiteiten op het gebied van servicemedewerkerbeheer."

De servicemarkt is een van de verticale doelmarkten van IFS. Het bedrijf levert een complete oplossing voor het volledige levenscyclusbeheer van klanten, contracten, machines en andere apparatuur. IFS Applications stelt bedrijven in staat om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen en te verbeteren, en helpt ze samen te werken met klanten, leveranciers en onderaannemers. Tal van bedrijven in de servicesector maken gebruik van IFS Applications, waaronder Hertel, Debut Services, Niscayah, eps, Schultess Maschinen AG, Dalkia, Anticimex, Eltel Networks, Infratek, Gilbarco Autotank en Tomra.

Over 360 Scheduling
360 Scheduling is in de jaren negentig van de vorige eeuw ontstaan als ontwikkelaar en leverancier van een geavanceerde planningoplossing voor hulpdiensten als brandweer en ambulances. Het bedrijf maakte de software in 2002 geschikt voor de service-industrie. Sindsdien kunnen bedrijven met een serviceorganisatie van elke omvang profiteren van de hoogwaardige planning- en schedulingsoftware van de Britse onderneming. Meer informatie is te vinden op www.360scheduling.com.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: Service & Asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.