KPN NV

KPN Nieuws

KPN geeft klanten "Groene Tip"

Datum

18 oktober 2010

Nummer

064

Vandaag start KPN met een nieuw initiatief om klanten te informeren over de besparingsmogelijkheden van ICT. Hiermee laat KPN zien welke producten energiezuinig zijn. De producten zijn voorzien van een nieuw logo. Producten met het "Groene Tip" logo verbruiken substantieel minder energie dan hun voorganger. Bijvoorbeeld de nieuwe digitale tv ontvanger die met 6 Watt 43% minder stroom dan zijn voorloper verbruikt. Daarnaast geeft KPN met 'Groene Tip' consumenten tips om thuis hun energieverbruik te verminderen. Dit initiatief sluit naadloos aan bij de ambitie van KPN om in 2020 klimaatneutraal te zijn.

Besparing

Naast het voordeel voor het milieu kunnen de energiebesparingen leiden tot een kostenbesparing. Wie gebruik maakt van een energiezuinige tv-ontvanger en internetmodem kan per jaar 11 euro besparen. Op grotere schaal betekent dit een significante energiebesparing; 100 digitale tv ontvangers besparen per jaar dezelfde hoeveelheid electriciteit die een gemiddeld huishouden per jaar gebruikt. Ook de Digitenne insteekkaart levert dankzij het geringe stroomverbruik van 0,5 watt een directe besparing. Ten slotte biedt KPN ook een Groene Tip voor de vaste telefoon. Zo verbruikt de Arizona 910 telefoon slechts 3,2 Watt en is daarmee de meest energiezuinige keuze in het KPN assortiment. KPN wil in de toekomst meerdere producten als 'Groene Tip' in het assortiment opnemen.

Meer energiebesparende tips

Naast tips voor energiebesparende producten en diensten geeft KPN tips om het energieverbruik van consumenten in huis terug te dringen:


* Is uw mobiele telefoon of laptop opgeladen? Haal de stekker uit het stopcontact; oplaadstekkers in het stopcontact verbruiken ook stroom als ze niet aan het opladen zijn.
* Gebruik stekkerdozen met een schakelaar. Schakel deze uit zodra u de apparatuur niet gebruikt.
* Laadt apparaten alleen op als ze ook echt leeg zijn
* Stel uw laptop of pc energiezuinig in; zet de helderheid van het scherm niet automatisch op de hoogste stand en zorg dat het scherm snel op stand-by springt als u even niet aan het werk bent.
* Toe aan een nieuwe computer? Kies voor een laptop, deze verbruikt 65% minder energie dan een desktop.
* Nieuwe mobiele telefoon? Lever uw oude toestel in bij een KPN winkel. Wij zorgen voor hergebruik of een milieuvriendelijke recycling.
* Gaat u op vakantie? U kunt uw modem en tv ontvanger gewoon uitzetten.
* Gebruik groene stroom. Weliswaar net zo duur, maar veel minder belastend voor het milieu.

KPN Duurzaamheidsbeleid

Het 'Groene Tip' initiatief sluit aan bij KPN's duurzaamheidsmissie. KPN streeft ernaar om minder energie te gebruiken. In 2020 wil KPN volledig klimaatneutraal ondernemen. Driekwart van het totale stroomgebruik van KPN is inmiddels groen en in 2011 zal dat 100% zijn. Daarnaast is KPN in 2009 gestart met de 'vergroening' van het wagenpark. 70% van de totale personen-lease-auto's heeft inmiddels een energielabel A, B of C. Het KPN-wagenpark bestaat uit ruim 8000 auto's.