Ingezonden persbericht


Al duizenden steunbetuigingen binnen voor campagne rookvrije horeca


- campagne enorm succes -

Rotterdam, 18 oktober 2010 - Binnen enkele uren zijn al duizenden reacties binnen gekomen op de website van Clean Air Nederland, na de start van de campagne tegen versoepeling van het rookverbod. Het gaat om reacties van bezorgde horeca-ondernemers, -werknemers en -bezoekers die niet willen dat het kabinet de plannen doorzet om het rookverbod in de horeca (gedeeltelijk) op te heffen.

Clean Air Nederland is vandaag een campagne gestart om 100.000 steunbetuigingen te verzamelen tegen versoepeling van het rookverbod in de horeca. Aanleiding voor deze campagne zijn de kabinetsplannen, nota bene vermeld in het regeerakkoord, om in kroegen met een oppervlakte van minder dan 70 m2 het roken weer toe te staan.

Deze campagne wordt actief ondersteund door veel maatschappelijke organisaties, zoals de landelijke artsenorganisatie KNMG, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Diabetesfonds en het Partnership "stop met roken"*.

Steunbetuigingen kunnen via www.cleanairnederland.nl doorgegeven worden.

Enkele reacties van vandaag, van horecaondernemers en bezoekers:

"Na wat gemopper is ons café rookvrij vanaf de eerste dag, we zijn er nu aangewend en vinden het prima zo, waarom de regel terugdraaien, dom, dom, dom!!!" "wij hebben zelf een café maar zijn blij dat het nu rookvrij moet zijn. We moeten er niet aan denken dat ze weer mogen roken." "Sinds de invoering van het verbod steeds alle zeilen moeten bijzetten om ons clubhuis rookvrij te houden. Laat dit nu niet voor niets geweest zijn." "De horeca moet rookvrij blijven omdat ik er als zwangere niet-roker niet op zit te wachten om weer 'verplicht' rook in te moeten ademen." "Ben ik eindelijk blij dat je niet stinkend thuiskomt na een dagje stappen, krijgen we dit weer. "Wordt straks elke kroeg een "kleine"?" "Is de regering nu weer te slap om eens voet bij stuk te houden?"

Clean Air Nederland verwacht de 100.000 steunbetuigingen al op korte termijn te kunnen aanbieden aan de nieuwe Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers.




Ingezonden persbericht