Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Brief college van B&W naar minister Maxime Verhagen

Barendrecht vraagt om spoedige duidelijkheid CO2


-opslag

BARENDRECHT (maandag 18 oktober 2010) - Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht heeft in een brief aan de nieuwe minister van Economische Zaken en Landbouw en Innovatie, Maxime Verhagen, gevraagd om nu snel duidelijkheid te verschaffen over de het proefproject CO2-opslag. Het regeerakkoord legt een duidelijke koppeling tussen lokaal draagvlak en de opslag van CO2 op land.

In Barendrecht is een ruime meerderheid tegen het demonstratieproject: een recent onderzoek van CATO concludeert dat 85 procent van de Barendrechters CO2-opslag onder Barendrecht 'onaanvaardbaar' vindt en 1127 mensen hebben een zienswijze ingediend tegen de notitie van het Rijk die voor inspraak ter inzage is gelegd.

Het college van B&W: 'De inwoners van Barendrecht hebben de afgelopen jaren in onzekerheid geleefd. Dat heeft voor maatschappelijke onrust gezorgd. Wij spreken de hoop en de wens uit dat u op korte termijn aan deze onzekerheid een einde maakt door het demonstratieproject onder Barendrecht definitief te beëindigen.'

De brief van het college en de resultaten van de CATO-enquête zijn te vinden op www.barendrecht.nl/co2

'''

Anne-Marie van het Erve

06-48587919

18 oktober 2010

110