Ingezonden persbericht


Na Vorden, Hengelo (gld) en Keijenborg kiest Zelhem nu ook voor de toekomst

18 oktober 2010, Zelhem- Inwoners van Zelhem hebben zich alsnog massaal aangemeld voor de komst van het glasvezelnetwerk. Iedereen die geïnteresseerd was in een aansluiting, kon zich aanmelden voor een glasvezelabonnement bij één van de service providers (Lijbrandt, Concepts ICT of Kick Xl). "Met deze uitkomst laten de inwoners van Zelhem zien dat ook zij klaar zijn voor de toekomst. De plaatsen Vorden, Hengelo (gld) en Keijenborg kozen begin juli al voor de aanleg van het moderne communicatienetwerk." Aldus Henk Holtrigter, salesmanager bij Glashart.

Wel of geen abonnement
Alleen de huishoudens met een glasvezelabonnement van service provider Lijbrandt, Concepts ICT of Kick Xl zullen uiteindelijk een glasvezelmodem in de woning krijgen. Ze betalen alleen voor de diensten waarvoor ze gekozen hebben en betalen geen aansluitkosten. Huishoudens zonder glasvezelabonnement krijgen de glasvezelkabel tot aan hun perceelgrens gelegd. Aanleg tot in de woning achteraf kan alleen tegen extra kosten plaatsvinden.

Extra kans voor Zelhem, Vorden, Hengelo (gld) en Keijenborg: Met een score van 60% doet iedereen mee

Een belangrijke voorwaarde voor de uitrol van het glasvezelnetwerk was dat minimaal 40% van de huishoudens een glasvezelabonnement moest afsluiten. Het behalen van dit percentage is noodzakelijk om de benodigde investeringen voor de aanleg terug te verdienen. Maar met een score van 40% worden alleen de woningen met een glasvezelabonnement aangesloten. Wanneer in Zelhem, Vorden, Hengelo (gld) en Keijenborg Groenlo een aanmeldingspercentage van 60% wordt gehaald, gaat Glashart ieder huishouden op het glasvezelnetwerk aansluiten.

Servicepunt
In het centrum van Zelhem, Vorden en Hengelo (gld), heeft Glashart haar servicepunten ingericht. Hier kunnen de inwoners van deze plaatsen vragen stellen over het glasvezelnetwerk of een glasvezelabonnement bestellen.

Meer informatie is te vinden op www.glashart.nl/bronckhorst

EINDE BERICHT




Ingezonden persbericht