Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Emirates Airline kiest voor USP Marketing PR

Amsterdam, 18 oktober 2010 - Emirates Airline, de internationale luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten die sinds 1 mei 2010 dagelijks op Amsterdam vliegt, heeft na een intensieve pitch haar PR belangen bij USP Marketing PR ondergebracht. USP verzorgt alle PR werkzaamheden voor Emirates op de Nederlandse markt en biedt tevens ondersteuning aan het lokale kantoor van Emirates dat sinds 1 mei in het WTC op Schiphol operationeel is.

Jeannette Spits, Strategisch Directeur USP Marketing PR: "Emirates is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Als PR team vinden wij het zeer inspirerend om voor zo'n sterke speler in de luchtvaartsector te mogen werken. Wij zijn er klaar voor om de corporate en tactische PR voor Emirates én haar subbrands te verzorgen."

Countrymanager Raymond van der Veer: "Wij hebben voor USP Marketing PR gekozen vanwege hun pro-actieve instelling en hun manier van out-of-the-box denken. Tijdens de lancering van Emirates in Nederland heeft USP Marketing PR eerder bewezen een professionele en betrouwbare partner te zijn waarmee we op PR gebied al vele successen geboekt hebben. Dit heeft een goede basis gevormd voor de naar verwachting langdurige en succesvolle samenwerking, die we nu gaan starten."

Emirates vertrekt met vlucht EK 146 dagelijks om 15:30 uur vanuit Amsterdam, en arriveert in Dubai om 23:59 uur. Vlucht EK 145 vertrekt om 08:25 uur vanuit Dubai, en arriveert in Amsterdam om 13:30 uur. Op de route wordt gevlogen met Boeing 777-300ER en 777-200LR toestellen met drie passagiersklassen. Emirates is de enige luchtvaartmaatschappij die passagiers de mogelijkheid biedt First Class te vliegen op deze route, en passagiers kunnen via Dubai moeiteloos populaire bestemmingen zoals Zuid-Afrika, India, Indonesië,Thailand, Australie en de Malediven bereiken. First en Business class passagiers kunnen gebruik maken van de unieke Chauffeur-drive limousine service voor het vervoer naar en van de luchthaven. Emirates heeft een vloot van 150 toestellen, waarvan dertien A380 superjumbo's, en vliegt op meer dan 100 bestemmingen op zes continenten. Emirates voert al vijftien jaar cargovluchten uit op Nederland. Het kantoor van Emirates in Nederland is gevestigd in het WTC op Schiphol en vertegenwoordigt sinds 1 september de gehele Benelux.

USP Marketing PR is een onafhankelijk PR bureau gespecialiseerd in reizen, toerisme, hospitality en lifestyle. Het bureau is opgericht in 1994 door Jeannette Spits en Annelies Putman Cramer en is gevestigd aan de Brouwersgracht in Amsterdam. USP werkt onder andere voor Club Med, Corendon Vliegvakanties, Ierland Toerisme, Tropicare, Taiwan Toerisme en Tourism Malaysia. Zie ook www.usp.nl. USP is founding member van The Marketing Orchestra; een internationaal netwerk van onafhankelijke PR bureaus. Zie ook www.themarketingorchestra.com

Voor meer informatie over Emirates zie www.emirates.com/nl



Ingezonden persbericht