Gemeente Zwartewaterland


Eerste paal woningbouw Om de Weede

Volop nieuwe kansen voor wonen in Hasselt

Eerste paal geslagen
Maandagmorgen om half twaalf heeft een dochter van de familie Van der Sluis samen met loco-burgemeester W.I. Meijer de eerste paal geslagen voor de eerste woning in Hasselt om de Weede. Jennifer van der Sluis heeft de paal voorzien van haar handafdruk in verf, om deze een bijzonder, persoonlijk accent mee te geven. Het gaat om de eerste paal voor de woning Katoenweversgilde 23, die de familie Van der Sluis na gereedkoming hoopt te betrekken. Deze familie was één van de twaalf gelukkigen die een vrije kavel konden kopen.

Maandag 18 oktober 20101 heeft een dochter van de familie Van der Sluis samen met loco-burgemeester W.I. Meijer de eerste paal geslagen voor de eerste woning in Hasselt om de Weede (foto Mark Bouwman)

Kavelverkoop
De verkoop van de vrije kavels startte eind maart van dit jaar. Alle twaalf kavels werden direct, na loting, verkocht. In het plan Om de Weede kunnen in de komende jaren ruim voldoende woningen worden gerealiseerd. Dit moment markeert nieuwe en grote kansen voor woningzoekenden in en rond Hasselt.

Extra subsidie beschikbaar
Naast deze kavels zijn ook een tweetal projecten in voorbereiding. AM heeft 32 woningen in verkoop en Wetland wonen wil een project realiseren van 16 koop en/of huurwoningen. Voor het project van AM is onlangs bekend geworden dat het Rijk een stimuleringssubsidie geeft van EUR 7.000,-- en waarschijnlijk wordt deze nog aangevuld met een bedrag van EUR 5.000,-- per woning door de Provincie Overijssel. Daar komt nog bij dat de Gemeente Zwartewaterland zogenaamde startersleningen beschikbaar stelt.

Bouw van start
Naar verwachting zal van deze projecten de bouw starten voor het einde van het jaar 2010.
Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.omdeweede.nl (link opent mbv rechtermuisknop in nieuw venster).

Hasselt, 18 oktober 2010