Gemeente Aalsmeer



Verzin een straatnaam en win 100 euro

De Gemeentelijke Monumentencommissie en de Gemeente Aalsmeer nodigen alle inwoners van Aalsmeer uit om een naam te verzinnen voor een pad in Aalsmeer dorp.

p Het betreft het pad gelegen tussen het Oude Raadhuis en de nieuwbouw van hotel `Het Wapen van Aalsmeer' en loopt van de Dorpstraat naar de Dorpskerk Aalsmeer. Langs dit pad stond vroeger de 2e dorpspomp (gietijzer).

Bij de nieuwbouw van het hotel is bewust gekozen om de ingang naar dit pad te versterken waardoor dit pad meer herkenbaar is. Met een naam kan de cultuurhistorische waarden van dit gebied nog verder vergroot worden.

Voorwaarden voor de naam

Er is een aantal voorwaarden voor de naam van het pad. Zo moet de straatnaam verbonden zijn met de geschiedenis van dit deel van het dorp en hebben namen als Kerkweg en Kerkepad niet de voorkeur omdat deze straatnamen al voorkomen in de Gemeente Aalsmeer.

U kunt uw voorstel voor de nieuwe straatnaam voor 15 november 2010 sturen naar de Gemeente Aalsmeer, t.a.v. Marjan Jongerius, Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer of per e-mail naar marjan.jongerius@aalsmeer.nl. Wilt u bij uw brief of e-mail vermelden dat het gaat om `prijsvraag straatnaamgeving Aalsmeer dorp'. De winnaar zal beloond worden met een cadeaubon van EUR 100,00 en mag bovendien de nieuwe straatnaam onthullen.