Ingezonden persbericht


McDonald's hangt de vlag uit voor 221 geslaagden

Medewerkers halen erkend mbo-diploma aan de McDonald's Academy

Amsterdam, 18 oktober 2010 - Vanmiddag vond in theater De Flint iin Amersfoort de officiële diploma-uitreiking van de McDonnald's Academy plaats. Dit jaar mochten maar liefst 221 McDonald's medewerkers hun landelijk erkend mbo-diploma in ontvangst nemen. De McDonald's Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald's, waarbij medewerkers praktijkkennis opdoen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum. Het stimuleren van de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij McDonald's al jaren centraal. Met de McDonald's Academy streeft het bedrijf ernaar dat medewerkers voldoening uit hun werk halen en ze zich tegelijkertijd ontwikkelen om zo betere service en kwaliteit te kunnen leveren.

De 221 studenten die dit jaar zijn afgestudeerd, werken bij McDonald's restaurants verspreid door heel Nederland. De opleidingen en trainingen die de medewerkers van McDonald's het afgelopen jaar hebben gevolgd, zijn speciaal afgestemd op hun werkactiviteiten. Door daarnaast extra vakken te volgen bij het Fastservice Opleidingscentrum op mbo-niveau 2, 3, 4 of 4+, konden de studenten met succes hun mbo-diploma behalen. McDonald's ziet het stimuleren van leerbanen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers, overheid en werknemers. Het bedrijf streeft er dan ook naar om in tien jaar tijd tien procent van haar 15.500 medewerkers deel te laten nemen aan een gecertificeerd opleidingstraject.

Marjolein Reijs, Director HR McDonald's Nederland: 'Wij zijn er zeer trots op dat zoveel studenten vandaag hun officiële mbo-diploma hebben behaald. Maar liefst 221 enthousiaste mensen hebben heel hard gewerkt om naast hun baan in een van onze restaurants dit certificaat te behalen. Wij stimuleren onze medewerkers actief om een diploma te halen, door uitgebreide opleidings- en trainingstrajecten aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze zich bij McDonald's verder kunnen ontwikkelen en intern kunnen doorgroeien. Dit is ook in het belang van het bedrijf. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn onze beste ambassadeurs voor de drie miljoen gasten die wij wekelijks ontvangen.'

De McDonald's Academy: een slimme weg naar een officieel diploma

De McDonald's Academy vormt een uniek systeem binnen de horeca- en retailbranche. Het eigen opleidingstraject van McDonald's biedt uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden aan in samenwerking met geaccrediteerde partijen als het SVO en het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven die de opleidingen landelijk coördineren. Bij elke opleiding doen medewerkers praktijkkennis op tijdens hun werk en daarnaast volgen ze theorielessen die worden verzorgd door ervaren trainers van McDonald's en het Fastservice Opleidingscentrum. De opleiding kan op deze manier veel sneller en in minder lesdagen worden afgerond dan normaal. De mbo-opleiding wordt aangeboden op drie verschillende niveaus, van mbo-niveau 2 tot en met 4. De diploma's die bij het mbo kunnen worden behaald zijn: medewerker fastservice, 1e medewerker fastservice, bedrijfsleider fastservice en manager/ondernemer fastservice.

McDonald's als werkgever

In de 225 McDonald's restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald's hun eerste baan en McDonald's ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald's Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Veel medewerkers van McDonald's groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald's organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.


---