Voorlichtingsspel over Maatschappelijke Stage


AMSTERDAM, 20101018 -- Leerlingen die in 2011 een maatschappelijke stage gaan lopen kunnen zich nu voorbereiden met het Stagevoorjou voorlichtingsspel. De Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) en Spel-Maker hebben dit bordspel speciaal ontwikkeld om leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met vragen als: Wat is vrijwilligerswerk? Hoe vind je een maatschappelijke stage? Wat levert het op? Wat leer je tijdens een stage?

Voor wie

Het Stagevoorjou voorlichtingsspel is geschikt voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen en wordt gespeeld in groepjes van vier leerlingen onder begeleiding van één van de Bemiddelaars Maatschappelijke stage van de VCA. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Respect, talent en netwerk

Leerlingen verdienen tijdens het spel Kudo's (= punten) door vrijwilligerswerk te doen, zij verdienen respect en ontwikkelen hun talent, en ze krijgen punten als ze hun netwerk gebruiken. Wie de meeste Kudo's verzamelt wint het spel.

Amsterdam

Het speelveld is een weergave van Amsterdam waarin bekende metrostations, het politiebureau en de Bijlmerbajes een rol spelen.

Ook spelen?

Neem contact op met het Maatschappelijke Stageteam van de VCA: stagevoorjou@vca.nu.

Meer info over maatschappelijke stages: www.stagevoorjou.nl
Meer info over spellen op maat: www.spel-maker.nl