Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Fototentoonstelling van kinderen K-buurt

14 oktober 2010

"Het is eigenlijk niet te geloven dat onze foto's te zien zullen zijn in onze buurt, ik ben er nu al trots op en de hele familie gaat kijken". Dinsdagmiddag 19 oktober is aan de kop van de flat Kruitberg de opening van een bijzondere tentoonstelling.

Op de bouwhekken van het nieuwe winkelcentrum De Kameleon (Kruitberghof) hangen grote borden met foto's die kinderen van basisschool Crescendo hebben gemaakt van hun buurt.

De leerlingen van groep 8 kregen in september 2010 een spoedcursus fotografie van medewerkers van Foam, het internationaal bekende fotografie-instituut in Amsterdam. In de workshops kregen zij de opdracht om hun buurt en de stadsvernieuwing te fotograferen, om zo hun toekomstvisie en ideeën over de K-buurt in foto's vast te leggen. Ze fotografeerden onder meer details in de architectuur en natuur, het straatbeeld en (hun) bijzondere plekken in de buurt. We vonden het leuk om te doen omdat je steeds meer ziet wat mooi is, aldus een van de leerlingen over de cursus. De klas selecteerde uit alle resultaten van de workshops de meest bijzondere foto's. Het resultaat is een professionele fototentoonstelling voor alle bewoners van de buurt en daarbuiten. Een van de jonge fotografen:

Waar en wanneer?
Vanaf 13.30 uur welkom en korte toespraken in de kantine van Veilig Beheer Kraaiennest, Kruitberg 2, om 14.10 uur officiële opening door portefeuillehouder Urwin Vyent, waarna een rondgang langs de tentoonstelling met de fotografen. De foto's blijven in elk geval een half jaar op de bouwhekken te bezichtigen.

Stadsdeel Zuidoost is opdrachtgever van deze tentoonstelling, die gefinancierd is uit de (landelijke) Wijkaanpak en mede mogelijk gemaakt is door: Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer, Rochdale, De Key, BAM, KWS, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (Gemeente Amsterdam)


---