Onderwijsmuseum


Vlieg mee door de tijd

De tentoonstelling 'Vlieg mee door de tijd, 50 jaar naar school in het Zuidwest Kwadrant in A'dam Nieuw-West' wordt dinsdag 19 oktober 2010 om 13.30 uur op muzikale wijze geopend door klankkunstenaar Hans van Koolwijk. De tentoonstelling is daarna tot en met vrijdag 19 november 2010 doordeweeks te bezichtigen van 09.00 - 17.30 uur.

Het Zuidwest Kwadrant en drie basisscholen in deze buurt - De Globe, De Johannesschool en de Osdorpse Montessorischool - bestaan vijftig jaar. Ter gelegenheid hiervan ontwikkelden zij, in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum een tentoonstelling die de geschiedenis van buurt en scholen in beeld brengt en uitnodigt tot het uiten van dromen en ideeën voor de school van de toekomst.

Met de tentoonstelling en hieraan gekoppelde workshops willen de scholen verbindingen maken en versterken met ouders van huidige en toekomstige leerlingen uit de buurt. Scholen kunnen zo hun visie op de toekomst afstemmen op de ideeën van ouders én zij kunnen elkaar helpen bij het realiseren van gezamenlijke wensen.

Week van de Geschiedenis

Van 16 tot en met 24 oktober is de landelijke Week van de Geschiedenis. Het Nationaal Onderwijsmuseum doet daar dit jaar wederom aan mee. Passend bij het thema `Land en water' laat het museum een selectie zien van bijzondere collectiestukken die gebruikt zijn bij aardrijkskundelessen. Als bezoeker kun je genieten van prachtige schoolplaten en je topografiekennis testen.