Gemeente Maasgouw


Vernieuwde accommodatie voor FC Maasgouw in zicht

FC Maasgouw

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst, voorafgaande aan de wedstrijd FC Maasgouw - Kessel, zette FC Maasgouw tevens een forse stap richting één eigentijdse, adequate en op de toekomst gerichte centrale sportvoorziening.

Als alles volgens plan verloopt, zal FC Maasgouw met ingang van het seizoen 2011-2012 al haar activiteiten kunnen afwerken op de vernieuwde accommodatie "Ter Koel" in Thorn in plaats van de huidige twee accommodaties in Thorn en Wessem.

Volgens voorzitter Speessen van FC Maasgouw een absolute must, omdat het organisatorisch haast onmogelijk is de activiteiten van de sinds de fusie fors gegroeide vereniging te verdelen over twee locaties. Bovendien is het aanhouden van twee locaties ook financieel gezien een te zware last aldus de voorzitter. Als de voormalige verenigingen echt willen integreren, dan is één vernieuwde centrale accommodatie gewoon een nog in te vullen randvoorwaarde.

Namens de gemeente Maasgouw zette wethouder Lalieu een handtekening onder de betreffende overeenkomst. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit, dat het bestuur van FC Maasgouw de knoop betreffende de uiteindelijke locatie redelijk voortvarend had weten door te hakken. Wij hebben als gemeente bovendien de toezegging gedaan, om de route van Wessem naar Thorn, nog een keer nadrukkelijk onder de loep te leggen en daar waar noodzakelijk van verbeteringen te voorzien. Zodat vooral de jeugd een sociaal veilige fietsroute geboden kan worden naar de toekomstige voetbalvelden.

Een werkgroep waarin vertegenwoordigers van FC Maasgouw alsmede de gemeente zitten is inmiddels druk doende met het uitwerken van de plannen. Naar verwachting zal de gemeenteraad van Maasgouw eind dit jaar een besluit nemen over het benodigde krediet, waarna de werkzaamheden van start kunnen gaan.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00