Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.55 uur

Utrecht, 19-10-2010

Recht in het gezicht

SOEST Een inbreker werd in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 oktober op heterdaad betrapt en ging er zonder buit vandoor. Hij werd later aangehouden.

Rond 03.40 uur werd de bewoonster van een woning aan de Dalweg wakker van een geluid bij de voordeur. Zij stapte uit bed, liep naar de voordeur en schoof het gordijn opzij. Daarop keek zij recht in het gezicht van een inbreker, die bezig was de voordeur open te breken. Hij ging er direct vandoor.

De bewoonster belde 1-1-2 en gaf het signalement van de verdachte en zijn looprichting door. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen op de Smitsweg een jongeman aan, die aan het signalement voldeed. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Soest, werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en daar voor onderzoek ingesloten. De bewoonster van de Dalweg deed aangifte van poging tot inbraak.

Te veel op

BAARN Een automobilist had aan het begin van de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 oktober niet alleen te veel gedronken, zijn rijbewijs bleek al jaren te zijn verlopen.

Rond 00.30 uur controleerden agenten op de Nieuw Baarnstraat de bestuurder van een bestelbus. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al in 2001 was verlopen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man, 38 jaar oud en afkomstig uit Wormerveer, 385 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Wormerveerder is proces-verbaal opgemakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur en een bekeuring voor het rijden met een verlopen rijbewijs.