KNHS

Rondje Educatie Scheren van paarden
19 oktober 2010
jarno hendrikx

ERMELO (KNHS) Scheerspecialist Jarno Hendrikx verzorgt op donderdagavond
4 november op het KNHS-centrum in Ermelo een rondje educatie met als thema Scheren van paarden.

Scheren is nuttig bij paarden die tijdens de winterperiode regelmatig moeten werken. Door de dikke wintervacht zweten paarden sneller, worden na het werk minder snel droog en kunnen eerder kou vatten.

Een groot aantal paarden vindt de scheermachine eng. Jarno herkent veel soorten gedrag bij paarden en legt uit welke benadering van belang is. Paarden kunnen heftig reageren op een scheermachine en om ongelukken te voorkomen is veiligheid en het welzijn van het paard een belangrijk aspect.

Jarno legt uit hoe je het goede scheermodel bij je paard kunt kiezen en op welke manier je van start kunt gaan. Ook het belang van een goede machine en het gebruik ervan worden uitgebreid toegelicht. Buiten de winterperiode is het belangrijk om je paard op wedstrijden goed voor te stellen. Het correct toiletteren van je paard in de zomerperiode komt daarom ook aan bod.

Na de theoretische uitleg volgt een demonstratie waarbij Jarno het paard op gepaste en professionele wijze zal scheren. Tijdens de avond is het ook mogelijk om een degelijke scheermachine aan te schaffen.

Jarno Hendrikx heeft als scheerspecialist de nodige ervaring opgedaan bij professionele stallen en een groot aantal particulieren. In augustus 2010 is zijn eerste boek verschenen.

Het rondje educatie begint om 19.30 uur en de entree is 15,- per persoon. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kun je je van tevoren aanmelden per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.