Politie Drenthe

Dinsdag 19 oktober 2010

Provincie Drenthe, 19-10-2010

Inbraak in winkel
EMMEN Op maandag 18 oktober is ingebroken in een boekenwinkel aan de Kleepassage. Rond 6.15 uur werd een ruit vernield, waardoor een nog onbekende man in de winkel wist te komen. Hij heeft onder meer sigaretten weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend. De eigenaar doet aangifte.

Aanrijding personenautos
EMMEN Een 19-jarige vrouw uit Emmer Compascuum raakte maandag gewond na een ongeval aan de Runde ZZ. Een 44-jarige man uit Emmer Compascuum wilde de kruising aan de Runde oversteken. Hij zag daarbij de bestuurster die van rechts kwam over het hoofd. De vrouw is door de brandweer uit haar voertuig bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar letsel is nog onbekend. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Aanhoudingen wegens mishandeling
ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige man en een 26-jarige man uit Slochteren aangehouden wegens mishandeling van een portier van een horecagelegenheid aan de Brink Oostzijde. De portier heeft zich door EHBO-medewerkers laten behandelen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

ZUIDLAREN Een 26-jarige man uit Hoogezand deed in de nacht van maandag op dinsdag aangifte bij de politie wegens mishandeling. Hij zou in een café aan de Brink Oostzijde zijn mishandeld door een nog onbekende man.

Aanrijding bromfiets en personenauto
EMMEN Een 17-jarige bromfietster uit Emmer Compascuum raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijding aan de Rondweg. Een 38-jarige bestuurder uit Emmer Compascuum reed op de rotonde en verklaarde af te willen slaan. Plotseling kwam de bromfietster van rechts en verleende de autobestuurder geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje raakte gewond aan haar nek en klaagde over pijn aan haar schouder. Zij is naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Verkrachtingsonderzoek in Opsporing Verzocht

MEPPEL Vanavond besteed AVROs Opsporing Verzocht aandacht aan de verkrachtingszaak van een 16-jarig meisje in het Ringpark in Meppel in de nacht van zaterdag op zondag 3 oktober. In de uitzending, die om 21.50 op Nederland 1 begint, wordt een reconstructie getoond. Daarna wordt aan de hand hiervan een aantal vragen aan het publiek gesteld.