Milieudienst Rijnmond

DCMR zet luchtmeetnetten op in Tblisi en Sohar

19.10.2010 9:30
DCMR communicatie en informatie

In de komende jaren zet de DCMR Milieudienst Rijnmond een luchtmeetsysteem op in Tblisi, de hoofdstad van Georgië. In de haven van Sohar (Oman) adviseert de DCMR bij het aanschaffen en plaatsen van luchtmeetapparatuur.

Door in het buitenland nieuwe meetnetten in te richten en deskundigen te trainen doet de Rijnmondse milieudienst kennis op die in het Rijnmondgebied kan worden ingezet. Bijvoorbeeld over het meten van luchtkwaliteit in een industriële omgeving.

Georgië

Een consortium van adviesbureau Witteveen en Bos en Envitec-Envicontrol (technisch bureau) en de DCMR is deze maand door het ministerie van Economische Zaken gevraagd om in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, in de komende drie jaar een luchtmeetsysteem op te zetten. Het gaat om het installeren van een luchtkwaliteitmeetnet met geavanceerde apparatuur, het verzorgen van het dataverkeer en het opleiden van professionals om het systeem te gebruiken en te onderhouden. Daarnaast zal de DCMR haar kennis en ervaring inzetten om bewoners bewust te maken van luchtkwaliteit en wat ze eraan kunnen doen.

Oman

In Oman, in de haven van Sohar, zet de DCMR eveneens kennis en expertise in bij de aanleg van een luchtmeetnet. De DCMR is nauw betrokken bij de oprichting van een milieudienst in Oman, en is vanuit die rol gevraagd om te helpen bij het opzetten van een luchtmeetnet. De DCMR adviseert bij de aanschaf en plaatsing van meetapparatuur en zal Omani's trainen om het systeem te gebruiken en te onderhouden.

Over DCMR Milieudienst Rijnmond

De DCMR Milieudienst Rijnmond is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en vijftien gemeenten in het Rijnmondgebied. Voor de 1,2 miljoen inwoners in de regio streeft de DCMR naar het verlagen van de milieudruk in de Rijnmond. De DCMR verleent milieuvergunningen en houdt toezicht op deze vergunningen bij 23.000 bedrijven. Daarnaast ondersteunt de DCMR gemeenten, overheidsinstellingen en bedrijven regionaal, nationaal en internationaal bij milieuvraagstukken.