Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-10-2010

Lamborghini gaat verloren bij brand in bedrijf

TILBURG: Politie en brandweer werden maandagavond 18 oktober 2010 geroepen bij een brand in de Kapitein Nemoweg. In een
metaalverwerkingsbedrijf was de brand ontstaan. Daarbij brandde een Lamborghini bijna helemaal uit. De auto stond in het bedrijf en was aangesloten op een acculader. Daarbij is vermoedelijk kortsluiting ontstaan. Het metaalverwerkingsbedrijf en een naastgelegen bedrijf liepen rook- en roetschade op. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke
brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Woninginbrekers nemen twee auto's mee

OISTERWIJK: Bij een woninginbraak aan de Langvennen-Oost namen de inbrekers twee auto's mee. Dat gebeurde in de nacht van maandag 18 oktober op dinsdag 19 oktober 2010.
Bij de woninginbraak werden de autosleutels buitgemaakt van een rode Mini Cooper (kenteken 36-TG-TB) en zwarte BMW 523i Touring (kenteken 70-NFZ-5).
De inbrekers kwamen het huis binnen door een raam van de bijkeuken open te breken. Naast de sleutelbossen werden ook twee gsm's gestolen. Na de inbraak gingen de criminelen er met de twee auto's vandoor. De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de auto internationaal als gestolen voertuig.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Dronken automobilist blaast 840 ug/l: rijbewijs ingevorderd

TILBURG: In de nacht van maandag 18 oktober op dinsdag 19 oktober 2010 controleerde de politie op het Ravensteinerf de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.20 uur. De 54-jarige Tilburger was duidelijk onder invloed van alcohol gedronken. Hij sprak met dubbele tong, zijn adem rook naar alcohol en hij was onvast ter been. Hij werd gearresteerd wegens het rijden onder invloed. In het politiebureau onderging de arrestant een ademanalyse. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 840 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoge uitslag werd meteen het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarnaast maakten de agenten een proces-verbaal en een rijverbod tien uur opgelegd.
Het opleggen van een rijverbod, naast de invordering van het rijbewijs, is om te voorkomen dat een dronken persoon een ander voertuig gaat besturen waarvoor geen rijbewijs nodig is (bijv. de fiets of een tractor)

Politie arresteert stalker

TILBURG/DONGEN: De Tilburgse politie arresteerde dinsdag 19 oktober 2010 om 03.00 uur een 54-jarige man uit Rijen die al enkele maanden gezocht werd wegens stalking. Een 45-jarige vrouw uit Dongen deed vorig jaar al aangifte tegen haar ex. De verdachte bleef zijn ex-vrouw telefonisch lastig vallen, waarbij hij vaak met tientallen telefoontjes het voice-mail bandje vol sprak. Hij was al eerder opgepakt vanwege mishandeling en vernieling gericht tegen zijn ex.
Na zijn vrijlating ging hij de vrouw telefonisch lastig vallen. De vrouw deed aangifte van stalking, waarbij de vele voice-mail berichten als bewijs dienden. Gezien de ernst van de zaak en de vele telefoontjes gelastte de Officier van Justitie de aanhouding van de verdachte. De man was echter niet te traceren en verbleef naar eigen zeggen in het buitenland. Bij een routine controle afgelopen nacht op de
Ringbaan-West werd hij bij toeval opgepakt. Na verhoor wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-10-2010 11:34 | © Regio Midden en West Brabant |