DBC Onderhoud

Pakket 2011 voor ggz uitgeleverd
18-10-2010 14:14

Pakket 2011 voor ggz uitgeleverd Met ingang van heden is het DBC-pakket 2011 voor de ggz (RG03) beschikbaar op de website van DBC-Onderhoud. Dit pakket gaat op 1 januari 2011 in.

Â

Het pakket RG03 bevat minder aanpassingen dan aanvankelijk gepland. Dit komt doordat de NZa het oorspronkelijk voorgestelde pakket niet heeft vastgesteld. DBC-Onderhoud heeft daarop een alternatief pakket ontwikkeld. In dit pakket zijn de bestaande DBC-tarieven geïndexeerd. Daarnaast kent het pakket een beperkt aantal wijzigingen. De productstructuur blijft in 2011 ongewijzigd.

Â

Wijzigingen in RG03 zijn bijvoorbeeld :

Â

Gebruikersdocumenten

Met ingang van RG03 levert DBC-Onderhoud bij iedere uitlevering een drietal toelichtende documenten:

* Gebruikersdocument ggz Deel 1: beschrijving wijzigingen
* Gebruikersdocument ggz Deel 2: verantwoording van de wijzigingen
* Gebruikersdocument ggz Deel 3: ICT-eisen

Â

Motie Van Gerven

In het kader van de motie Van Gerven is het vanaf 1 januari 2011 mogelijk om prestatievoorschotten in te dienen. Om dit mogelijk te maken, zijn drie zogenaamde dummy-productgroepen toegevoegd aan de productstructuur.

Â

Heropenen DBC

Om te waarborgen dat zoveel mogelijk activiteiten van dezelfde primaire diagnose op één integrale DBC worden geregistreerd, is het vanaf 1 januari 2011 toegestaan om de DBC te heropenen.

Â

Toelichting validatieregels

Vanaf 1 januari 2011 staan in het document Toelichting validatieregels GGZ alleen nog validatieregels die actief zijn op de ingangsdatum van de nieuwe release.

Â

Beslisboom

De beslisboom is aangepast ten behoeve van het correct afleiden naar de behandelgroepen Diagnostiek, Crisis en Behandeling Kort / Behandeling lang.

Â

Meer informatie over de wijzigingen vindt u in het Gebruikersdocument ggz Deel 1 (beschrijving wijzigingen).

Â

U kunt alle documenten die behoren bij deze uitlevering hier vinden.