Gemeente Helmond


Informatieavond Helmond West druk bezocht

Helmond West ondergaat een flinke wijkverbetering. De informatieavond over de nieuwe plannen werd door zo'n 130 wijkbewoners bezocht.

De informatieavond werd georganiseerd door gemeente Helmond en woningcorporatie woCom en vond plaats op maandagavond 18 oktober in wijkcentrum 't Patronaat. Het doel van de avond was de wijkbewoners bij te praten over de huidige stand van zaken van de plannen voor de wijkvernieuwing.

Presentatie en informatiemarkt

De bewoners luisterden eerst naar een presentatie door gemeente Helmond en woCom over hoe de plannen er op dit moment voor staan. Er werd ingegaan op de plannen voor het Wijkhuis Brede School, de stedelijke verkeersring BuitenOm, de Goorloop, de vernieuwing van Oud West en wijkveiligheid en de sociale aanpak. Na een korte pauze konden de bewoners op een informatiemarkt hun vragen stellen over de plannen en hun mening en eigen ideeën achterlaten.

Verhuizing Dahliatuin

Wethouder Frans Stienen (coördinerend wethouder wijkontwikkeling Helmond West) maakte tijdens de presentatie het nieuws bekend dat de Dahliatuin Helmond West gaat verhuizen. Deze bloementuin maakt plaats voor de ontwikkeling van het Goorloopgebied en verhuist naar het wijkdeel Houtsdonk. Als dank voor het goede overleg tussen de Dahliavereniging en de gemeente en het feit dat er een nieuwe, mooie locatie is gevonden, kreeg wethouder Stienen een bos dahlia's uit handen van Jan van der Zanden, voorzitter van de Dahliavereniging Helmond West.

Fotoreportage: Jan van de Laar - Fotografie