Gemeente Lingewaard


Nieuwbouw Markt in Bemmel van start

Maandagmiddag 11 oktober jl gaf wethouder Frans Schut het startschot voor de nieuwbouw van
de Markt in Bemmel.
Het Bemmels centrum ondergaat een complete gedaanteverandering met nieuwbouw van winkels en woningen, aanpassing van het bestaande winkelcentrum Assenburg, herinrichting van de Markt en het omliggende openbare gebied en aanleg van een ondergrondse parkeergarage. Het parkeren verdwijnt ondergronds om plaats te maken voor een aantrekkelijk plein waar het goed toeven is op het terras.

Parkeergarage
Gestart wordt met de aanleg van de ondergrondse parkeergarage. Om de omgeving te ontzien heeft aannemer Klok Bouw uit Nijmegen gekozen voor een bijzondere bouwtechniek. De wanden van de bouwput worden vóór het uitgraven in de ondergrond met beton gevormd met een freestechniek. De bouwput wordt van onder waterdicht gemaakt met waterglas.

De nieuwe parkeergarage wordt verbonden met de garage onder Albert Heijn. Hiermee wordt parkeren zeer comfortabel in het centrum van Bemmel. Rechtstreeks vanuit de garage kom je straks met de lift in het overdekte deel van het winkelcentrum Assenburg uit, aldus de winkelondernemer en participant in het plan Hans Geveling.

Wonen
In het nieuwe plan wordt straks gewoond. Guijt Makelaardij, die de koopwoningen en -appartementen in verkoop heeft, vermeldt dat kopers zeer enthousiast zijn over de ruimte in de woningen en de ligging en uitstraling van het gebouw. Inmiddels zijn bijna de helft van de koopwoningen verkocht of onder optie. Verkoopinformatie is via het kantoor van Guijt Makelaardij (0481-427777) verkrijgbaar.

Volkshuisvesting Lingewaard Wonen verhuurt in het plan 27 aantrekkelijke appartementen. Deze komen te liggen in het markante gebouw, dat voor de bestaande Assenburg aan de Marktzijde wordt gebouwd.
De verhuur is weliswaar nog niet gestart maar belangstelling is er volop, aldus de woningcorporatie.
Meer informatie over de appartementen is via de website (www.lingewaardwonen.nl) of het kantoor in Huissen van Volkshuisvesting Lingewaard Wonen verkrijgbaar.

Tijdpad
Aan de bouw is uitgebreid overleg met de winkeliers en bewoners van de Assenburg en omgeving voorafgegaan. Tal van voorzieningen zijn getroffen om het leven in het centrum van Bemmel tijdens de grootschalige verbouwing gewoon door te laten gaan. Met de nieuwbouw is anderhalf jaar gemoeid. Daarna wordt door de gemeente Lingewaard de nieuwe Markt en het omliggende openbaar gebied aangelegd

De vernieuwing van de Markt is het derde plan, dat ontwikkelaar U Projecten in samenwerking met Volkshuisvesting Lingewaard Wonen in korte tijd in Bemmel realiseert. De markante architectuur van Mulleners Architecten, die bij alle plannen betrokken was, wordt alom gewaardeerd.
Start bouw Bemmel

(geplaatst: 19 oktober 2010)