De Alliantie


Zevenster genomineerd voor architectuurprijs

Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste gerealiseerde project van een jonge architect (tot 40 jaar). In totaal waren er maar liefst 49 inzendingen.

De Zevenster is een van de tien nieuwbouwlocaties in de Pijp - Lootsbuurt. Voor de Zevenster, 34 woningen in de Lootsbuurt, is toendertijd gekozen voor een jong architectenbureau, ANA architecten.

ANA architecten heeft aan alle verwachtingen voldaan en een prachtig gebouw ontworpen met een aantal bijzondere details. Zo zijn er fraaie Franse balkons aangebracht in het gebouw, speciaal gemaakt door de Schotse kunstenaar Andy Scott.

De Alliantie heeft de Zevenster uiteindelijk in haar vastgoedportefeuille opgenomen. De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Aan het einde van het jaar wordt bekend of het publiek net zo trots is op dit project. Dan wordt de AM-NAI-prijs ( 5.000) namelijk uitgereikt.

Vind jij ook dat het architectenbureau dat dit gebouw ontworpen heeft de AM-NAI-prijs hoort te winnen? Stem dan op de site van het Nederlands Architectuurinstituut.

---