Dienstenbond CNV

Nieuws

19 oktober 2010

Leden stemmen in met Sociaal Plan V&D

CNV Dienstenbond in gesprek met SUN

In september is het Sociaal Plan Maxeda afgesproken. De leden hebben zich daar over kunnen uitspreken en hebben in meerderheid ingestemd met het bereikte resultaat. Daarmee is het Sociaal Plan een feit.

Sociaal Plan
Het is nog lang onderhandelen gebleken, maar uiteindelijk ligt er nu een Sociaal Plan voor de Maxedabedrijven. Daarmee zijn veel sociale gevolgen die kunnen voorkomen bij reorganisaties of overnames opgevangen. De wens van CNV Dienstenbond was dat medewerkers zoveel mogelijk hun baan behouden, of begeleid worden naar een nieuwe baan als dat noodzakelijk is. Dat is gelukt; medewerkers worden goed begeleid! Ook in het geval er toch geen andere baan gevonden wordt zijn er goede afspraken gemaakt waarbij de oude Kantonrechterformule gehanteerd wordt. De leden vonden dit goede afspraken en hebben in meerderheid ingestemd.

SUN EUROPEAN
CNV Dienstenbond heeft half september een gesprek gehad met de nieuwe eigenaar van V&D: SUN European. Dat was een goed gesprek in het bijzijn van de directie van V&D. SUN geeft aan te geloven in de ingezette strategie van V&D. Zij zijn niet voornemens om V&D helemaal uit te kleden en vervolgens weer te verkopen. SUN richt zich op een middellange termijn en wil volgens het strategisch plan V&D verder uitbouwen. Daarbij is vermeld dat medewerkers daar een belangrijke rol in spelen en blijven spelen.

Het zijn onzekere tijden bij V&D. Het bedrijf is gekocht, toezeggingen van de nieuwe eigenaar zijn hoopvol, maar de toekomst onduidelijk. Daarom is het goed dat CNV Dienstenbond er bovenop zit. Is je collega nog geen lid? Geen nood, dat kan nu en nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl