Dienstenbond CNV

Nieuws

19 oktober 2010

Leden AHDC stemmen in met sociaal kader

Op soms roerige ledenvergaderingen hebben de leden van CNV Dienstenbond uiteindelijk ingestemd met het Sociaal Kader (SK). Dat het geen gelopen race was, werd snel duidelijk, medewerkers hebben erg veel vragen over hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien en welke plek zij daarin krijgen.

Door een lange adem te hebben heeft CNV Dienstenbond uiteindelijk samen met collega-vakbond FNV Bondgenoten een akkoord over een Sociaal Kader afgesproken met Albert Heijn. Het SK is bedoeld om de sociale en financiële nadelen van de reorganisatie (onder de noemer Way of Working) op te vangen. Echter, in de reacties van de leden en op de ledenvergaderingen bleek wel dat voor veel medewerkers het onduidelijk blijft wat er allemaal gaat veranderen in de DC's. Dat brengt een hoop onrust met zich mee.

Veel medewerkers willen weten wat de toekomst voor hen in petto heeft; hoe ziet hun functie eruit, welke taken nog wel en welke niet, hoe is de doorstroming, hoe zien teams eruit, etc, etc. Medewerkers vinden de informatievoorziening van AH daarover onvoldoende, men heeft er geen zicht op wat er gaat veranderen. Bovendien is de positie van verschillende medewerkers ook niet dezelfde; er zijn medewerkers die impliciet de druk voelen om te vertrekken, medewerkers die al andere werkzaamheden hebben, medewerkers die nog helemaal niet weten wat hen te wachten staat (Transport/expeditie). Al met al een onduidelijks situatie.

Desalniettemin is er een goed Sociaal Kader afgesproken. Mochten medewerkers consequenties ondervinden van de reorganisatie, dan kunnen zij terugvallen op goede regelingen.

Tenslotte, dit gaat ook uw ongeorganiseerde collega aan! Vertel ze wat er speelt en dat CNV Dienstenbond er bovenop zit en goede afspraken maakt voor de leden, daar profiteren zij ook van mee! Lid worden kan nu met de eerste drie maanden gratis!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je terecht bij bestuurder Fedde Monsma, telefoonnummer 023-5651052, of per e-mail f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl. Of bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.