Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer (16) met gestolen brommer aangehouden
Publicatiedatum: 19-10-2010 12:55:00

ARNHEM - Op de Sonsbeeksingel in Arnhem heeft de politie maandagmiddag 18 oktober een zestienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens onder meer heling. De knaap bleek op een gestolen brommer te rijden.

Agenten zagen de Arnhemmer rond kwart voor twee rijden. Bij een routinecontrole bleek het kenteken op de brommer als gestolen te boek te staan. De brommer werd aan de kant gezet waarna het chassisnummer werd gecontroleerd. Ook dat bleek als vermist te zijn opgegeven. Daarnaast bleek de brommer niet verzekerd en de bestuurder geen rijbewijs te hebben. De Arnhemmer werd daarop aangehouden. Zijn brommer werd in beslag genomen. De jongen vertelde later de brommer eerder van een onbekende op straat te hebben gekocht voor 20 euro. Hij is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(116789)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 19-10-2010 12:54:19

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag 18 oktober twee verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Een 54-jarige Arnhemse werd aangehouden nadat ze bij een warenhuis aan de Hanzestraat in winkelcentrum Presikhaaf enkele sets kunstnagels met een totale waarde van bijna 18 euro zou hebben gestolen. Een beveiliger betrapte de vrouw en droeg haar aan de politie over. Beveiligers van een warenhuis aan de Ketelstraat betrapten een 22-jarige vrouw uit Nijmegen. Zij zou er vandoor zijn gegaan met kleding maar werd bij het verlaten van de zaak gepakt en aan de politie overgedragen. Beide aangehouden verdachten hadden de diefstallen bekend en zijn weer op vrije voeten.
(116905 / 116852)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---