Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Beste speelplek in Amsterdam volgens jongeren: Westbroekplein

19 oktober 2010

Het Mysterie Team, een groep van 10 jongeren tussen de 14 en 19 jaar oud, heeft het Westbroekplein in Gein uitgeroepen tot de beste speelplek in Amsterdam. Op woensdag 13 oktober nam Emile Jaensch, portefeuillehouder Sport de bijbehorende Aldo van Eijckprijs in ontvangst uit handen van gemeenteraadslid Brian Benjamin. Met deze prijs wint het nieuwe plein in Zuidoost een evenement ter waarde van 5.000 euro.

Het stadsdeel heeft het Westbroekplein een paar maanden geleden opgeleverd en is tot stand gekomen met hulp van jongeren. Zij maakten tijd vrij om een enquête in te vullen over wat zij belangrijk vonden aan de nieuwe speelplek, bezochten verschillende bestaande speellocaties om ideeën op te doen en verwerkten die ideeën tot maquettes.

Deze ideeën zijn uiteindelijk verwerkt in het zogenoemde Definitief Ontwerp die aan de omliggende bewoners tijdens een Inspraakavond zijn gepresenteerd. Op een aantal kleine wijzigingen is het ontwerp als zodanig uitgevoerd. Tijdens de technische uitwerking zijn de jongeren bij het project betrokken gebleven door onder meer input te geven op de detaillering van de skatepoul.

speelvoorziening009


---