Nieuwe SMS-dienst voor criminaliteitsinformatie

19/10/2010 13:30

CS Mobile Valuations

CrimeScanner is een nieuwe SMS-dienst waarmee consumenten snel en makkelijk betrouwbare criminaliteitsinformatie krijgen, door simpelweg een postcode te sms'en naar 5100. Doordat de dienst de informatie specificeert op postcode-niveau krijgen gebruikers precies de informatie waar ze het meeste belang aan hechten. Dat zal veelal criminaliteitsinformatie over de eigen buurt zijn, maar waarschijnlijk zullen ook vaak andere postcodes gescanned worden. Bijvoorbeeld bij een aanstaande verhuizing, of om de leefomgeving van uitwonende kinderen te volgen. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Snel en makkelijk

De dienst werkt zeer eenvoudig: sms een postcode naar 5100 en binnen enkele tellen worden drie berichten ontvangen. Een bericht over de algemene veiligheid van de buurt en de veiligheid van de gemeente, en twee over de veiligheidsincidenten in de afgelopen 30 dagen. De ontvanger krijgt niet alleen het aantal incidenten plus een vergelijking met vorig jaar, maar ook concrete incidenten op straatniveau. Naast deze betaalde berichten (EUR 1,50 per bericht) ontvangt de gebruiker ook nog maximaal vier keer een gratis AlertSMS, met actuele informatie over het uitrukken van hulpdiensten.

Oud politieman Klaas Wilting over CrimeScanner

Met CrimeScanner wordt het buitengewoon makkelijk om de veiligheid in de leefomgeving in de gaten te houden. Zoals Klaas Wilting het zegt in de TV-commercial voor de dienst: "Als oud-politieman weet ik hoe belangrijk het is om de criminaliteit in een buurt goed te volgen".

De informatie die CrimeScanner daarvoor levert, is zeer betrouwbaar en afkomstig van politie en overheid. Voor de informatie werkt CrimeScanner samen met de bekende site Misdaadkaart.nl, die zich gespecialiseerd heeft in het verzamelen en rubriceren van misdaadinformatie.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.crimescanner.nl