Politie Amsterdam-Amstelland

Compositietekening steker Vondelpark

De recherche van de politie Amsterdam-Amstelland is nog steeds op zoek naar de man die in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober in het Vondelpark een 23-jarige man neerstak. Het onderzoek heeft tot nu toe nog geen aanhouding opgeleverd. Met het verspreiden van een compositietekening in het kader van opsporingsberichtgeving hoopt de recherche dat de verdachte herkend wordt.

Compositietekening vertoond op aantal zenders
De compositietekening wordt vanavond (dinsdag 19 oktober) vertoond in een speciaal politiebericht op een aantal zenders: na het AT5 nieuws, om 21.50 uur in het AVRO programma Opsporing Verzocht en in de late editie van SBS Hart van Nederland. Morgen zit de compositietekening ook in het opsporingsprorgamma Ter Plaatse op TV Noord Holland.

Belaagd en gestoken
Het slachtoffer zat rond 01.45 uur met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na 50 meter in elkaar. Hij werd kort daarop gereanimeerd door de politie en overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte rende na zijn daad verder het park in.

Signalement van de verdachte:

Algemeen:

- Blanke man

- Ongeveer 30 jaar

- 1.80-1.90 meter lang

- Slank postuur

- Vastberaden, wazige blik in zijn ogen

- Onverzorgd uiterlijk

Haar:

- Donkerblond piekerig haar, slordig, geen krullen, dun
- Kwam onder een pet/cap uit

- Vanaf voorhoofd langs jukbeenderen

- Over de oren, van achter wat langer

Gezicht:

- Mogelijk grijze ogen

- Hoekig lang gezicht

- Onverzorgd

- Stoppels

- Dunne hals

- Geen sieraden

Kleding:

- Wit t-shirt, zag er smoezelig uit, ronde hals, maar niet strak om de hals, uit de broek dragend

- Trainingsjack, glimmend, syntetisch, rits, helemaal open, mogelijk donkergroen

- Slobberbroek, licht van kleur

- Pet/cap, kleur onzeker, mogelijk met de kleuren roze/blauw of legergroen, geen harde klep of grote klep

De verdachte droeg een petje opvallend hoog op zijn hoofd.

Heeft u informatie?
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het incident en met mensen die de verdachte (her)kennen aan de hand van het signalement en/of de compositietekening. Ook mensen die andere informatie hebben die kan helpen in het onderzoek, wordt gevraagd te bellen met 0900 8844 (lokaal tarief) of anoniem met 0800 7000 (gratis). De politie waarschuwt nadrukkelijk mensen die de man zien zelf geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie via 112.


____________________