Watersportverbond - KNWV

Boerenkoolcup weer voor Pieter Jan Postma

dinsdag 19 oktober 2010

Op de Loosdrechtse plassen is afgelopen weekend de Boerenkoolcup gezeild in de Finnklasse. Het werd op zondag nog even spannend, maar uiteindelijk won Pieter Jan Postma verdiend de Boerenkoolcup.

Hoe alternatief de naam ook klinkt, het is ieder jaar één van de beste bezochte en zwaarste Finn wedstrijden in Nederland. Er hadden een kleine 80 Finnen in geschreven en er zijn er 71 daadwerkelijk aan de start verschenen.

Zaterdag: Jan Postma duidelijk de sterkste
Op zaterdag begonnen de wedstrijden onder zware omstandigheden en was het voor veel de deelnemers een zeer zware klus, waarbij velen de finish niet haalden. De wind ging soms van vijf bft naar acht bft . Met de harde wind was Pieter Jan Postma duidelijk een maatje te groot voor de rest en won zaterdag driemaal achter elkaar.

Zondag: Wordt het dan toch nog spannend?
Zondag was een ander verhaal, toen zeilde Jan Postma gewoon tussen de anderen. Aan het eind van de serie bleek Pieter Jan Postma een gelijk aantal punten te hebben met Nanno Schuttrups. Echter Pieter Jan had meer eerste plaatsen en won daarmee de cup. De Nodari cup voor de beste master (40+ ) Ging naar Jan Willem Kok die met harde wind altijd in zijn element is.

Fons van Gent
Voor de prijsuitreiking was er nog een extra leuk moment waarbij een locoburgemeester uit de gemeente Neer bestuurslid Fons van Gent ridderde voor al het werk wat hij heeft gedaan voor het KNWV. Meer hierover vind je in dit bericht: Lintje voor Fons van Gent