Gemeente Hoorn

Uitbreiding alcoholverbod bij Korenbloem

De gemeente Hoorn gaat het alcoholverbod bij winkelcentrum de Korenbloem uitbreiden. Door deze uitbreiding geldt het verbod voortaan ook bij sporthal de Opgang, wijkcentrum de Cogge, het aangelegen basketbalveld en basisschool de Rank. Deze maatregel maakt onderdeel uit van de totale aanpak van overlast in dit gebied. Er zijn al langer overlastproblemen bij winkelcentrum de Korenbloem. Ook in het omliggende gebied neemt de overlast toe. Het gaat dan voornamelijk om geluidsoverlast door scheurende brommers en scooters, excessief alcoholgebruik en vernielingen.

Het alcoholverbod is een van de maatregelen binnen een uitgebreidere aanpak van overlast in de buurt van het winkelcentrum. De gemeente Hoorn werkt daarin ook samen met andere partijen, zoals de politie en jongerenwerkers. In de gebieden waar een alcoholverbod geldt is het voor iedereen verboden om alcohol te drinken en open flesjes en dergelijke bij zich te hebben.

Burgemeester Van Veldhuizen benadrukt dat samenwerking met de bewoners belangrijk is: Er zijn veel bewoners in deze wijk die overlast en vandalisme zat zijn en steeds meer melden, zoals de exacte tijd en plaats. Dat is, zo leert de ervaring, heel waardevol. Zij zijn tenslotte de ogen van de buurt. Door de meldingen van bewoners en dit alcoholverbod kunnen Bureau Stadstoezicht en de politie de overlast effectiever aanpakken.

Het alcoholverbod geldt vanaf 28 november 2010.

Klik hier voor een plattegrond van het alcoholverbod bij de Korenbloem